Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

«Βραβείο Νόμπελ αξίζουν οι Έλληνες»

Ο γνωστός Αμερικανός χρηματιστής, Χάικο Τίμε, σε σημερινή συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «για όσα άντεξαν μέχρι τώρα οι Έλληνες, ήδη τους αξίζει σχεδόν το Βραβείο Νόμπελ». 

Ο επικεφαλής της American Heritage Management Corporation, χαρακτήρισε παράλληλα ως αναγκαία μια νέα - και μάλιστα «πολύ ακραία» - διαγραφή ελληνικού χρέους.
«Μόνο με μια διαγραφή χρέους και μάλιστα πολύ ακραία, μπορεί να εξυγιανθεί η χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας, πως μέχρι τώρα αποφεύχθηκε αυτό το βήμα, διότι θα αφορούσε και τις δυτικές τράπεζες.
Όπως συμπληρώνει, οι δισταγμοί των κρατών στοιχίζουν χρήματα που στην περίπτωση της Ελλάδας το κόστος είναι έως και μισό τρισεκατομμύριο, ενώ πριν από μερικά χρόνια σίγουρα θα αρκούσαν μόνον 50 δισεκατομμύρια, διότι δεν θα είχαν εισβάλλει οι κερδοσκόποι και για το ότι οι Ελληνες άντεξαν μέχρι τώρα, ήδη τους αξίζει σχεδόν το Βραβείο Νόμπελ. Στη συνέντευξή του, με τίτλο «Η ανεργία είναι χειρότερη από πυρηνικό πόλεμο», ο Χάιμο Τίμε αναφέρεται στις προοπτικές της οικονομίας στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη σημειώνοντας πως στις ΗΠΑ απαιτείται ανάπτυξη πάνω από 2 % για μια μείωση του ποσοστού ανεργίας από το 8% σε κάτω από 7% ενώ η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ύφεση και στη Γερμανία τίθεται το ερώτημα αν η χώρα, με ένα ρυθμό ανάπτυξης 1%, μπορεί να σταματήσει την καθοδική πορεία. 
Για τον ίδιο, η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε τεράστια οικονομικά και πολιτικά προβλήματα ενώ επιφέρονται ζημίες διαρκείας στους νέους, των οποίων η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, για παράδειγμα στην Ισπανία στο 50% και κατά την άποψή του, η ανεργία διαρκείας είναι χειρότερη από έναν πυρηνικό πόλεμο, γιατί καταστρέφει μια ολόκληρη γενιά.
Ως εκ τούτου, όπως τονίζει ο Χάικο Τίμε, πρέπει το ταχύτερο δυνατό να μειωθεί η ανεργία, όποιο και αν είναι το κόστος, για να δοθεί και πάλι ένα όραμα στους ανθρώπους, ενώ θα πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις και στην πολιτική πλευρά, ενώ θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες δομές στην Ελλάδα και στην Ιταλία, στις οποίες δόθηκε ένα παράθυρο χρόνου που θα πρέπει να αξιοποιηθεί.


Βρέθηκε μυστική πύλη στο Μάτσου Πίτσου!



Το 2010, ο Γάλλος μηχανικός Νταβίντ Κρεσπί επισκεπτόταν τον αρχαιολογικό χώρο του Μάτσου Πίτσου, όταν πρόσεξε έναν περίεργο χώρο στο κέντρο της πόλης, στο υπόγειο ενός εκ των κύριων κτηρίων. Ο Κρεσπί ήταν σίγουρος ότι βρισκόταν μπροστά σε μια είσοδο, που είχαν σφραγίσει για άγνωστο λόγο οι Ίνκας.

Ένα χρόνο μετά αποφάσισε να επικοινωνήσει με τον αρχαιολόγο Τιερί Ζαμίν. Οι έρευνες του Ζαμίν και της ομάδας του, που αποτελείται από Γάλλους, Περουβιανούς και Ισπανούς, επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται όντως για πόρτα, που οδηγεί σε πολλαπλά υπόγεια δωμάτια.

Η σχετική ηλεκτρομαγνητική έρευνα έδειξε ότι δύο δίοδοι οδηγούν σε ένα κεντρικό δωμάτιο, ενώ υπάρχει σημαντικό αρχαιολογικό υλικό μαζί με κοιτάσματα μετάλλου και μεγάλη ποσότητα χρυσού και ασημιού.

Τα αποκαλυπτήρια της πύλης θα γίνουν σύντομα, καθώς ο Γάλλος αρχαιολόγος αναμένει την έγκριση του σχετικού αιτήματός του από τις αρχές του Περού.

Ο Αδάμ, η Εύα και η Ελλάδα

Η φωτογραφία που σαρώνει στα κοινωνικά δίκτυα. Η Ελλάδα έχει χιούμορ. Ακόμα...

Ανατριχιαστική ιστορία: Το φάντασμα του Μετρό


Ανατριχιαστική ιστορία: Το φάντασμα του Μετρό
Το μετρό του Λονδίνου μετρά πλέον σχεδόν 150 χρόνια ζωής και η ιστορία του είναι πολύ πλούσια σε παράξενα περιστατικά, αλλά και ιστορίες με φαντάσματα. Πράγματι, ένα τόσο μεγάλο δίκτυο από υπόγειες σήραγγες δεν θα μπορούσε παρά να έχει και τα δικά του μυστήρια πλάσματα.
Οι πιο γνωστές ιστορίες φαντασμάτων του μετρό του Λονδίνου έχουν σχέση με τον σταθμό του Aldgate.
Ο σταθμός κατασκευάστηκε το 1876, σε ένα σημείο όπου υπήρχε μαζικός τάφος περίπου 1000 θυμάτων της επιδημίας βουβωνικής πανώλης που είχε χτυπήσει την πόλη το 1665.
Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της λειτουργίας του σταθμού, εργαζόμενοι που έμπαιναν στις σήραγγες ανέφεραν ότι άκουγαν βήματα και έβλεπαν λευκές φιγούρες στο σκοτάδι. Παρόμοιες φιγούρες είχαν δει και επιβάτες που περίμεναν στις αποβάθρες.
Αρκετά χρόνια αργότερα, καθώς γίνονταν εργασίες για την ηλεκτροδότηση του δικτύου, ένας τεχνικός που εργαζόταν στις γραμμές, γλίστρησε και έπεσε πάνω στην ηλεκτροφόρα σιδηροτροχιά. Ο άνδρας χτυπήθηκε από ρεύμα 20.000 βολτ! Κανονικά, το ρεύμα θα έπρεπε να το είχε σκοτώσει. Ωστόσο ο τεχνικός γλίτωσε με πολύ ελαφρά τραύματα και ανάρρωσε πλήρως.
Οι συνάδελφοί του, που έσπευσαν να τον βοηθήσουν μετά το ατύχημα είπαν ότι είδαν δίπλα του τη διάφανη φιγούρα μιας λευκοντυμένης ηλικιωμένης γυναίκας να του χαϊδεύει τα μαλλιά. Η φιγούρα εξαφανίστηκε όταν πλησίασαν οι εργάτες, όμως μέχρι και σήμερα πολλοί αναφέρουν περίεργες σκιές.

ΠΗΓΗ NEWSBOMB

Βασιλικό φάντασμα στοιχειώνει την έπαυλη των Μίντλετον


Το πνεύμα μιας προγόνου της πριγκίπισσας Νταϊάνα στοιχειώνει τον πύργο, που έγινε η νέα κατοικία των γονιών της Κέιτ Μίντλετον.
Βασιλικό φάντασμα στοιχειώνει την έπαυλη των Μίντλετον

Η Λαίδη Frances Winchombe λέγεται ότι εμφανίζεται τα μεσάνυχτα με την άμαξά της και τους τέσσερις ακέφαλους αμαξάδες της στον πύργο των Μίντλετον και περιτριγυρίζει την περιοχή του Μπακλμπέρι.
Η καταραμένη αριστοκράτισσα έβαλε τέλος στη ζωή της, πληγωμένη από την απιστία του συζύγου της.
«Η ιστορία της Λαίδης Winchombe είναι γνωστή εδώ γύρω. Πρόκειται για μια άμαξα με έξι μαύρα άλογα, που την οδηγούν τέσσερις ακέφαλοι αμαξάδες και μέσα κάθεται μια κυρία καλυμμένη με λευκό πέπλο», λέει ένας τοπικός αξιωματούχος.
Τα Χριστούγεννα, οι Μίντλετον κάλεσαν τον Ουίλιαμ και την Κέιτ στον πύργο. Κατά τη διαμονή τους, οι κάτοικοι της πόλης ανέφεραν ότι ακούγονταν περίεργοι θόρυβοι από την άμαξα της λαίδης-φάντασμα, που έκανε βόλτες στο δρόμο έξω από τον πύργο.
Ο ιστορικός Martin J. Wayland αναφέρει για το φάντασμα: «Η Λαίδη Winchcombe συνδέεται με τις οικογένειες των Σπένσερ και των Τσόρτσιλ, όπως και με τη βασιλική οικογένεια, έχει σχέσεις με τους Στιούαρτ, καθώς και μια μακρινή συγγένεια με την πριγκίπισσα Νταϊάνα».
«Η πρώτη αναφορά για το φάντασμά της πάει πίσω στο 1898», προσθέτει. «Πέθανε από ασιτία σε ηλικία 37 ετών, καθώς αρνιόταν την τροφή, πληγωμένη από την εγκατάλειψη του συζύγου της που πήγε να ζήσει με την ερωμένη του. Η σορός της δεν θάφτηκε μέχρι τον Δεκέμβρη, γι' αυτό ο κόσμος πιστεύει ότι η ψυχή της δεν θα έβρισκε ποτέ ανάπαυση».

ΠΗΓΗ NEWSBOMB

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Βρογχικό 'Ασθμα

Το βρογχικό άσθμα είναι μία χρόνια φλεγμονώδης πάθηση των αεραγωγών.
Στην ουσία πρόκειται για μία υπεραντίδραση των αεραγωγών (το τοίχωμα των οποίων διαθέτει μυϊκές ίνες) σε διάφορους παράγοντες,με αποτέλεσμα οι μυϊκές ίνες να συσπώνται (βρογχόσπασμος) προκαλώντας στένωση του αυλού των αεραγωγών.Συνυπάρχουν επίσης οίδημα και άφθονες παχύρρευστες εκκρίσεις (σχ.1),τα οποία επιτείνουν τη στένωση αυτή.Έτσι, περιορίζεται η ροή του αέρα που διέρχεται μέσω αυτών.
Τα κυριότερα συμπτώματα του βρογχικού άσθματος είναι:
  • βήχας (συνήθως πιο έντονος κατά το νυκτερινό ύπνο και τις πρώτες πρωϊνές ώρες)
  • συριγμός της αναπνοής
  • δύσπνοια
  • αίσθημα βάρους στο στήθος
Στα διαστήματα μεταξύ των παροξυσμών τα άτομα που πάσχουν από άσθμα είναι ελεύθερα συμπτωμάτων και η σπιρομέτρησή τους φυσιολογική.
Η βαρύτητα του άσθματος εξαρτάται από το πόσο συχνά υπάρχουν παροξυσμοί.Έτσι διακρίνεται σε ήπιο,μέτριο,σοβαρό.Στο χρόνιο σοβαρό άσθμα το άτομο δεν είναι ποτέ ελεύθερο συμπτωμάτων και χρειάζεται συνεχή λήψη φαρμάκων.
Οι αιτίες που προκαλούν αυτή τη στένωση των βρόγχων είναι πολλές,όχι πάντα γνωστές.Αναφέρουμε μερικές από αυτές:
  • Διάφορα αλλεργιογόνα (γύρη των λουλουδιών,οικιακή σκόνη,τρίχες ζώων,κλπ)
  • Κρύος αέρας
  • Άσκηση
  • Λοιμώξεις
  • Stress
  • Ρύπανση περιβάλλοντος
  • Φάρμακα
Το βρογχικό άσθμα το κατατάσσουμε σε 2 μεγάλες κατηγορίες:
1.     το Εγωγενές αλλεργικό βρογχικό άσθμα
2.     το Ενδογενές βρογχικό άσθμα
Το εξωγενές ή αλλεργικό άσθμα οφείλεται κυρίως στην επίδραση διαφόρων παραγόντων που προέρχονται από έξω, δηλ. από το περιβάλλον και λέγονται αλλεργιογόνα( τριχώματα ζώων,γύρη λουλουδιών κλπ) . Η μορφή αυτή του άσθματος προσβάλει συνήθως την παιδική ηλικία και οφείλεται κυρίως σε αλλεργική αντίδραση του οργανισμού προς τους εξωγενείς παράγοντες.Υπάρχει κληρονομική επιβάρυνση (και άλλα άτομα της οικογενείας με άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα,έκζεμα,κλπ).Όταν εμφανίζεται σε μικρή ηλικία,τις περισσότερες φορές κατά την εφηβεία παρουσιάζει αυτόματη ίαση.
Το ενδογενές άσθμα, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στο εξωγενές, δεν ανευρίσκεται κανένας παράγοντας που να θεωρείται υπεύθυνος για την πρόκλησή του, γι' αυτό και η μορφή αυτού του άσθματος είναι γνωστή και σαν άσθμα αγνώστου αιτιολογίας.Προσβάλλει μεγαλύτερες ηλικίες και συνήθως εμφανίζεται μετά από κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού.
Η διάγνωση μπορεί να τεθεί και μόνο από το ιστορικό και την συμπτωματολογία του ασθενούς.Οι κυριότερες εξετάσεις για τη διάγνωση του άσθματος είναι:
  • Σπιρομέτρηση (πριν και μετά βρογχοδιαστολή)
  • Δοκιμασία προκλήσεως άσθματος (εισπνοή διαφόρων παραγόντων που μπορούν να προκαλέσουν άσθμα)
  • Δερματικές δοκιμασίες αλλεργίας (δερματική αντίδραση σε γνωστούς αλλεργιογόνους παράγοντες)
  • Μέτρηση ολικής IgE στο αίμα (ειδικό αντίσωμα που είναι αυξημένο σε άτομα με αλλεργία)
Για τη θεραπεία του άσθματος υπάρχουν διάφορα φάρμακα τα οποία χορηγούνται μόνα τους ή σε συνδυασμό.
Α. Βρογχοδιασταλτικά φάρμακα
  • Εισπνεόμενα φάρμακα
  • Θεοφυλλινούχα (3 μορφές:ενέσιμη,σε χάπι,σε σιρόπι,σε υπόθετα )
Β. Αντιφλεγμονώδη
Κορτιζόνη (3 μορφές: ενέσιμη,σε χάπι,σε εισπνοές)
Γ. Διάφορα
  • Αναστολέας λευκοτριενίων
Δ. Οξυγόνο

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΦΡΙΚΗ: Μητέρα πήγε το 3χρονο αγοράκι της να του κάνουν tattoo και εκείνο σπάραζε!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο...

Φρίκη, αηδία, θυμό, οργή και κάτι παραπάνω προκαλεί η πράξη μιας… «μητέρας» από το Πουέρτο Ρίκο που πήγε το μικρό 3χρονο αγοράκι της να του κάνει τατουάζ!
Στο βίντεο βλέπουμε τον μικρούλη να υποφέρει και να σπαράζει στην κυριολεξία από τον πόνο! Έναν πόνο που δεν αντέχουν ούτε οι μεγάλοι...
Η ''μάνα'' τον κρατάει σφιχτά και ο άνθρωπος που κάνει το τατουάζ προσπαθεί να τρυπήσει το δερματάκι του παιδιού!

πηγή: star.gr & Dinos

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Αρχαίο θανάσιμο μυστικό 3.500 ετών!


af2e8bebd8a03c33f24bbf30fdfee957_L

Ένα θανάσιμο μυστικό 3.500 ετών έφερε στην επιφάνεια ο Γερμανός ερευνητής Michael Höveler-Müller.
Όπως όλοι οι Αιγύπτιοι, έτσι και η φαραώ Χατσεπσούτ είχε έμμονη ιδέα με την ομορφιά. Ωστόσο, η κρέμα με την οποία αλειφόταν ήταν θανάσιμα επικίνδυνη, σύμφωνα με τον Γερμανό ερευνητή Michael Höveler-Müller, ο οποίος τράβηξε το πώμα του μικρού μπουκαλιού που βρίσκεται στο αιγυπτιακό μουσείο της Βόννης και αποκάλυψε ένα αρχαίο μυστικό 3.500 ετών.
Όταν οι αιγυπτιολόγοι βρήκαν τη μούμια της φαραώ Χατσεπσούτ, ταυτόχρονα βρήκαν και ένα μπουκάλι από άρωμα ή κάποιο άλλο καλλυντικό. Αποδείχτηκε ότι το μικρό μπουκάλι περιείχε ένα μυστικό που ήταν θαμμένο με την κάτοχό του για 3.500 χρόνια και ίσως σήμερα μας δώσει μιαν απάντηση στο ερώτημα από ποια αιτία πέθανε μια από τις πιο αινιγματικές φαραώ της Αιγύπτου.
Από την πρώτη κιόλας φορά που ο αιγυπτιολόγος Michael Höveler-Müller είδε το μπουκάλι με το όνομα της φαραώ, υποψιάστηκε ότι κάτι θα σωζόταν από το χιλιάδων ετών περιεχόμενό του. «Για πρώτη φορά κράτησα στα χέρια μου το μπουκάλι όταν ως φοιτητής συμμετείχα στην προετοιμασία του ανοίγματος του αιγυπτιακού μουσείου στη Βόννη. Μου έγινε τότε ξεκάθαρο ότι το πώμα ήταν το αρχικό πώμα του μπουκαλιού», αφηγείται ο Michael Höveler-Müller.
Αν το πώμα ήταν πράγματι το αρχικό, αυτό σήμαινε ότι ίσως να υπήρχε μέσα στο μπουκάλι το υπόλειμμα του περιεχομένου του. Όταν ο Michael Höveler-Müller ανέπτυξε τη θεωρία του αυτή στο φροντιστή του μουσείου, ο δεύτερος την απέρριψε. Ο φροντιστής θεωρούσε ότι το μπουκάλι ήταν γεμάτο ξεραμένη λάσπη κι ότι ο νεαρός φοιτητής δεν έβλεπε παρά το πάνω μέρος της λάσπης που το περνούσε για πώμα. «Σε μένα όμως το μπουκάλι φαινόταν πολύ ελαφρύ για να πιστέψω πως ήταν γεμάτο λάσπη», λέει ο Michael Höveler-Müller.
Φαινόταν ότι κανένας ειδικός δεν απέδιδε κάποια αξία στο μπουκάλι. Ο νεαρός αιγυπτιολόγος αναγκάστηκε να περιμένει πολλά χρόνια ώσπου προσφάτως κατάφερε να πάρει την άδεια να τραβήξει το πώμα και να βγάλει στο φως ένα μυστικό 3.500 ετών
πηγη troktiko

Εντοπίστηκαν κρίσιμα σφάλματα στο PayPal

Εντοπίστηκαν κρίσιμα σφάλματα στο PayPal


Κενά ασφάλειας εντοπίστηκαν στην ιστοσελίδα της PayPal τα οποία εκθέτουν προσωπικά στοιχεία πελατών
Εντοπίστηκαν κρίσιμα σφάλματα στην ιστοσελίδα της PayPal, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους εισβολείς να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα πιστωτικών καρτών των πελατών, καθώς και στους υπόλοιπους λογαριασμούς και ιστορικά αγορών.
Τα κενά, που εξακολουθούν να υπάρχουν, ανακαλύφθηκαν πρόσφατα από έναν ερευνητή ασφάλειας.
Ένα από τα κενά, κοινοποιήθηκε τον Ιούλιο, στα πλαίσια του προγράμματος της PayPal, bug bounty. Ο Neil Smith, από το Τέξας, διαπίστωσε ότι οι επιτιθέμενοι θα μπορούσαν να συνδεθούν στις ιστοσελίδες διαχείρισης, μέσω παράκαμψης με χρήση ευπάθειας cross – site – scripting (XSS).
πηγη tsantiri

Προσοχή, το κινητό σας ίσως κρύβει… απατεώνες

Προσοχή, το κινητό σας ίσως κρύβει… απατεώνες


Πόσο ασφαλείς αισθάνεστε κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το κινητό σας για να στείλετε ένα μήνυμα, να σερφάρετε στο Ιντερνετ ή να κατεβάσετε μια εφαρμογή;
Αν απαντήσατε «πολύ», το πιθανότερο είναι να μη γνωρίζετε ότι οι επιθέσεις στα κινητά τηλέφωνα είναι, πλέον, τόσο συχνές όσο και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αν απαντήσατε «καθόλου», τότε ήρθε η ώρα να θωρακίσετε τη συσκευή σας απέναντι στους ψηφιακούς κινδύνους.
Τους τελευταίους μήνες οι κυβερνοεγκληματίες έχουν βάλει στο στόχαστρο τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, η χρήση των οποίων εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο.
Εγκαθιστώντας αόρατους ιούς παραβιάζουν την ασφάλεια των συσκευών, κλέβουν προσωπικά δεδομένα (από μηνύματα και φωτογραφίες μέχρι κωδικούς και αριθμούς τηλεφώνων) και – σε ορισμένες περιπτώσεις – αποκτούν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Τα κρούσματα εξαπάτησης κατόχων κινητών τηλεφώνων έχουν αυξηθεί τόσο πολύ ώστε το FBI αναγκάστηκε να εκδώσει προειδοποίηση εφιστώντας την προσοχή των χρηστών στο «κακόβουλο λογισμικό που πλήττει τα smartphones».
Περισσότεροι από 750 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη είναι σήμερα κάτοχοι έξυπνων κινητών. Στην Ελλάδα υπάρχουν 15,2 εκατ. συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας (στοιχεία τηλεπικοινωνιακών παρόχων), ενώ εκτιμάται ότι τα smartphones αντιστοιχούν στο 35% των κινητών.
πηγη tsantiri

Εφαρμογή προκαλεί την «αυτοκαταστροφή» των SMS


Εφαρμογή προκαλεί την «αυτοκαταστροφή» των SMS

Όπως το ίδιο το ίντερνετ, έτσι και τα γραπτά σας μηνύματα παραμένουν για πάντα αποθηκευμένα στο ιστορικό των υπηρεσιών που χρησιμοποιήσατε για να τα αποστείλετε. Μία νέα εφαρμογή της εταιρίας Wickr, έχει ως στόχο την προστασία της ιδιωτικότητας στην ηλεκτρονική επικοινωνία και σκοπεύει να το πετύχει κάνοντας τα μηνύματα που στέλνει κάνεις παροδικά.
Οι προγραμματιστές της Wickr, εμπνευσμένοι από τηλεοπτικές σειρές παλαιότερων εκπομπών, θέλησαν να δημιουργήσουν μία εφαρμογή μηνυμάτων που «αυτοκαταστρέφονται», όπως δήλωσε ο συνιδρυτής της εταιρίας, Nico Sell.
Η νέα εφαρμογή επιτρέπει στο χρήστη να θέσει το χρονικό διάστημα που θα ήθελε τα μηνύματα του να παραμένουν «ζωντανά». Όταν η αντίστροφη μέτρηση φτάσει στο μηδέν, το μήνυμα αυτοκαταστρέφεται και εξαφανίζει όλα τα ψηφιακά ίχνη του από το διαδικτυακό τόπο που είχε δημοσιευτεί.
Ο Sell δήλωσε πως «χρησιμοποιούμε μία πολύ περίπλοκη τεχνολογία κρυπτογράφησης και καταφέραμε να την προσαρμόσουμε στις κινητές συσκευές ώστε να είναι εύκολη στη χρήση. Η νέα εφαρμογή δίνει τον έλεγχο της επικοινωνίας στους ίδιους τους χρήστες και όχι στις εταιρείες ή τις κυβερνήσεις».
Ο, Fred Cate, καθηγητής νομικής και διευθυντής του ερευνητικού κέντρου ηλεκτρονικής ασφάλειας του πανεπιστημίου της Ιντιάνα, σε σχόλιο για τη Wickr, τόνισε πως «οτιδήποτε δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο αφήνει ένα ψηφιακό ίχνος. Το ίχνος αυτό αποθηκεύεται για πάντα στα αρχεία τρίτων, οι οποίοι μπορούν να το εκμεταλλευτούν με όποιο τρόπο επιλέξουν».
«Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, τα τελευταία χρόνια, πάνω στο θέμα και πιστεύουμε πως είναι δικαίωμα του καθενός να αποκρύψει και να πάρει τον έλεγχο των προσωπικών του στοιχείων». Η νέα εφαρμογή κυκλοφορεί ήδη, δωρεάν, για συσκευές iOS ενώ δεν θα αργήσει να κυκλοφορήσει και στην πλατφόρμα του Android.
ΠΗΓΗ: real.gr

Το ταριχευμένο σώμα του Λένιν 90 σχεδόν χρόνια μετά!


Το ταριχευμένο σώμα του Λένιν 90 σχεδόν χρόνια μετά! +18 pics


Στις 21 Ιανουαρίου του 1924 απεβίωσε ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν. Αμέσως μετά το θάνατό του, το σώμα του ταριχεύτηκε και τοποθετήθηκε σε προσωρινό ξύλινο τάφο στην Κόκκινη Πλατεία για λαϊκό προσκύνημα.


Μόνο τις πρώτες 6 εβδομάδες το μνήμα του τον επισκέφτηκαν πάνω από 100.000 άνθρωποι, έως ότου ανεγέρθηκε μόνιμο μαυσωλείο στο οποίο κείτεται ακόμη το σώμα του.

Η ακόλουθη φωτογραφία δείχνει τον νεκρό στο Κρεμλίνο, περιτριγυρισμένο από πενθούντες, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται η γυναίκα του Κρούπσκια και η αδελφή του Μαρία.










Πηγή: topeiraxtiri.blogspot.gr

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Αθωώθηκε επειδή δεν ήξερε ότι το σεξ με 13χρονη είναι παράνομο!

Μία απίστευτη δικαιολογία για τα πρότυπα του Δυτικού κόσμου προέβαλε ένας 18χρονος μουσουλμάνος στην Βρετανία, καταθέτοντας στο δικαστήριο όπου κατηγορείτο ότι αποπλάνησε μία ανήλικη. Όπως είπε ο ίδιος δεν είχε μάθει από το μουσουλμανικό περιβάλλον όπου μεγάλωσε πως απαγορεύεται το σεξ με κορίτσια 13 ετών! 
 
 
Ο 18χρονος κατηγορούμενος Αντίλ Ρασίντ παραδέχθηκε πως ταξίδευσε στο Νότιγχαμ και έκανε σεξ με το κορίτσι γνωρίζοντας την ηλικία της. Επί δύο μήνες επικοινωνούσαν μέσω Facebook, πριν τη συνεύρεσή τους.
Ο Αντίλ Ρασίντ, κάτοικος Μπέρμιγχαμ, ουσιαστικά παρανόμησε με τη δεκατριάχρονη. Όμως, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο, καθώς οι δικαστές τον άκουσαν να λέει ότι στο μουσουλμανικό σχολείο στη Βρετανία, όπου φοίτησε, διδάχτηκε πως οι γυναίκες δεν αξίζουν τίποτα. Μάλιστα, υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι η συνεύρεση με 13 ετών κορίτσι είναι παράνομη, εκφράζοντας την άγνοιά του για το σχετικό βρετανικό νόμο, αφού δεν είχε ενημερωθεί σχετικά από μέλος της οικογένειάς του, ελαφρυντικό που του αναγνωρίζει ο νόμος. Ακόμη, είπε πως ήταν αδαής σχετικά με τον έρωτα, καθώς δεν είχε καμία πρότερη εμπειρία.
Έτσι ο δικαστής του επέβαλε μεν ποινή, αλλά με αναστολή. Η αιτίαση του δικαστή ήταν ότι παρά το ότι είναι 18 ετών, άρα ενήλικος, είναι εμφανής η σεξουαλική αφέλεια και ανωριμότητά του. Ακόμη, ο εκπρόσωπος της δικαιοσύνης παρατήρησε πως ο Ρασίντ ήταν παθητικός και φανερά επηρεασμένος, χωρίς αυτοπεποίθηση κι έτσι έκρινε πως ενδεχόμενη φυλάκισή του πιο πολύ θα τον κατέστρεφε, παρά θα τον βελτίωνε. Κανονικά, ο νόμος προβλέπει τετραετή έως και επταετή κάθειρξη.
Ο κατηγορούμενος, βέβαια, υποστήριξε ότι είχε λάβει τη συναίνεση της νεαρής από πριν συναντηθούν. Εκείνος ταξίδευσε στο Νότιγχαμ, συναντήθηκαν, πήγαν στο ξενοδοχείο που εκείνος είχε κάνει κράτηση και έγινε αυτό για το οποίο διεξαγόταν η δίκη.
Η νεαρή είπε στην αστυνομία πως πήγαν στο ξενοδοχείο και αφού πέρασαν δύο ώρες, ο Ρασίντ πήγε στην τουαλέτα και βγήκε φορώντας ένα προφυλακτικό. Μετά την πράξη και αφού ο Ρασίντ επέστρεψε σπίτι του, το κορίτσι εκμυστηρεύτηκε το περιστατικό σε μία φίλη της. Εκείνη αμέσως ενημέρωσε μία καθηγήτριά τους και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.
Ο δικαστής είπε σχετικά πως το κορίτσι είχε την επιθυμία να συνευρεθεί. Ωστόσο, υπενθύμισε πως ο νόμος υπάρχει για να προστατεύει τις ανήλικες, ακόμα κι όταν – νομίζουν πως – θέλουν κάτι τέτοιο.

Πηγή: to-gamato.com