Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ανακάλυψαν πλανήτη σαν τη γή




 Ευρωπαίοι αστρονόμοι αναφέρουν ότι έχουν ανακαλύψει έναν πλανήτη έξω από το ηλιακό μας σύστημα, ο οποίος παρουσιάζει αρκετά κοινά στοιχεία με τη γη μας και θα μπορούσε να αποτελέσει την μελλοντική κατοικία της ανθρωπότητας.
Οι συνθήκες οι οποίες επικρατούν σε αυτό τον πλανήτη διαφέρουν από αυτές της γης μας. Ο ήλιος είναι τόσο λαμπερός και βρίσκεται πολύ κοντά στην ατμόσφαιρα εκπέμποντας ένα έντονο ερυθρό χρώμα. Ενώ εάν κάποιος έμενε σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία του πλανήτη το πιο πιθανόν είναι να μην παρατηρούσε ποτέ τον ήλιο να μετακινείται.
Όλοι μας θα μπορούσαμε να γιορτάζουμε τα γενέθλια μας κάθε 13 μέρες διότι αυτός ο νέος πλανήτης κινείτε γύρω από τον δορυφόρο – ήλιο της αρκετά γρήγορα. Επιπλέον θα ζυγίζαμε πολλά περισσότερα κιλά σε σχέση με τη γη.
Το πιο πιθανόν είναι να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την γκαρνταρόμπα μας, διότι το κλίμα σε αυτό τον πλανήτη μοιάζει αρκετά με αυτό της γης.
Το κλίμα αυτού του πλανήτη είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο οι αστρονόμοι πιστεύουν στην ανάπτυξη της ζωής στον πλανήτη αυτό, έξω από το ηλιακό μας σύστημα. Επιπλέον ο πλανήτης διαθέτει περίπου τις ίδιες διαστάσεις με αυτές της γης.
Τα δυο παραπάνω χαρακτηριστικά καθιστούν τον πλανήτη αυτό ένα από τα πιο πιθανά μέρη μετοίκησης του ανθρώπινου πληθυσμού στον πλανήτη αυτό μετά από τη γη και τον Άρη.

Οι αστρονόμοι οι οποίοι ανακοίνωσαν την ανακάλυψη του νέου αυτού πλανήτη, τονίζουν ότι η όλη διαδικασία έχει βοηθήσει αρκετά στην απάντηση του βασανιστικού ερωτήματος που απασχολεί ολόκληρη την ανθρωπότητα και αφορά την μοναξιά μας μέσα στο σύμπαν.
«Ο νέος αυτός πλανήτης έχει βοηθήσει αρκετά στην μελέτη της πιθανής ύπαρξης ζωής στο σύμπαν», σχολιάζει ο Michel Mayor, αστρονόμος από το πανεπιστήμιο της Geneva και ένας από τους 11 ευρωπαίους επιστήμονες οι οποίοι ανακάλυψαν τον νέο πλανήτη.
Υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν για το νέο αυτό πλανήτη. Ωστόσο υπάρχει ακόμα και η πιθανότητα να κριθεί ακατάλληλος για την ανάπτυξη της ανθρώπινης ζωής.
Ουσιαστικά όμως γειτνιάζει με τη γη.
Σε μια απόσταση 120 τρις μιλίων, ο κόκκινος μικρός δορυφόρος, γύρω από τον οποίο κινείται αυτός ο πλανήτης, είναι ένας από τους 100 πιο κοντινούς στη γη.
Τα αποτελέσματα της ανακάλυψης αυτής δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Astronomy and Astrophysics.
Ο Alan Boss, ο οποίος εργάζεται στο Ινστιτούτο Carnegie της Ουάσιγκτον, όπου και οι ευρωπαίοι επιστήμονες ολοκλήρωσαν την ανακάλυψη τους, αποκάλεσε ορόσημο στην ανθρώπινη ιστορία την παραπάνω ανακάλυψη.
Ο πλανήτης ανακαλύφθηκε με τη βοήθεια ενός διαστημικού τηλεσκόπιου που βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Νότιο Παρατηρητήριο στην περιοχή La Silla, της Χιλής και πιο συγκεκριμένα αποτελεί ένα ειδικό μέσο το οποίο διαχωρίζει το φως για την ανίχνευση κινήσεων σε διάφορα μήκη κύματος. Οι κινήσεις αυτές αντιπροσωπεύουν την ύπαρξη άλλων κόσμων.
Αυτό το οποίο παρατηρήθηκε ήταν ένας πλανήτης ο οποίος περιστρέφεται γύρω από το μικρό κόκκινο άστρο, Gliese 581. Αυτά τα μικρά κόκκινα άστρα (κόκκινοι νάνοι)  είναι άστρα χαμηλής ενέργειας τα οποία αποδίδουν ασθενές αμυδρό κόκκινο φως και έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με αστέρια όπως ο ήλιος.

Η ανακάλυψη του πλανήτη, ο οποίος ονομάστηκε 581 c, θα βοηθήσει οπωσδήποτε σε παρόμοιες μελέτες πλανητών οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από αμυδρούς αστέρες. Σχεδόν ένα ποσοστό 80% των αστέρων που βρίσκονται κοντά στη γη είναι κόκκινοι νάνοι.
Ο νέος πλανήτης διαθέτει μάζα έως και πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτή της γης και η βαρύτητα σε αυτόν είναι 1,6 φορές μεγαλύτερη από τη γη. Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σίγουροι για το εάν η επιφάνεια του πλανήτη είναι βραχώδης ή εάν είναι ουσιαστικά μια παγωμένη μπάλα με κάποιες ποσότητες υγρής μορφής νερού στην επιφάνεια του.
Εάν ο πλανήτης αυτός είναι βραχώδης όπως η γη, ένα από τα πιο πιθανά σενάρια, θα διαθέτει μια διάμετρο έως και 1,5 φορές μεγαλύτερη από αυτή της γης. Εάν όμως αποτελείται από πάγο, τότε η διάμετρος του θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
Σύμφωνα με ορισμένες θεωρίες, ο πλανήτης 581 c θα πρέπει να διαθέτει ατμόσφαιρα, όμως η σύσταση αυτής της ατμόσφαιρας αποτελεί ακόμα ένα μυστήριο. Εάν η ατμόσφαιρα αυτή είναι πολύ λεπτή τότε η θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη θα είναι υπερβολικά υψηλή.
Παρόλα αυτά η ερευνητική ομάδα υπολογίζει ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη είναι γύρω στους 32 – 104 βαθμούς, κάτι το οποίο είναι αρκετά ενθαρρυντικό.
Έως σήμερα και οι 220 πλανήτες που έχουν μελετηθεί έξω από το ηλιακό μας σύστημα παρουσίαζαν προβλήματα σε σχέση με τη θερμοκρασία τους, το μέγεθος τους και τη σύσταση της ατμόσφαιρας τους.
Ο νέος πλανήτης φαίνεται να  διαθέτει αρκετά καλές συνθήκες ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν οι επιστήμονες.
Ο Chris McKay, ειδικός αστροβιολόγος από τη  Nasa, αναφέρει:  «Η ανακάλυψη αυτού του πλανήτη είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η ύπαρξη ζωής σε αυτόν δεν είναι βέβαιη όμως είναι ένας πλανήτης ο οποίος μοιάζει αρκετά με τη γη και διαθέτει προοπτικές αποίκησης και φιλοξενίας της ανθρώπινης ζωής».
«Εκτός του ότι ο νέος πλανήτης διαθέτει τη σωστή θερμοκρασία είναι πιθανότατα πλημμυρισμένος από νερό σε υγρή μορφή», εικάζει ο Stephane Udry, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Ωστόσο η υπόθεση αυτή βασίζεται στις θεωρίες της δημιουργίας των πλανητών και όχι σε επιστημονικές ενδείξεις.
«Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το νερό στην υγρή μορφή του είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξης της ζωής», σχολιάζει ο Xavier Delfosse, συνεργάτης της έρευνας από το πανεπιστήμιο Grenoble της Γαλλίας.
«Λόγω της θερμοκρασίας του και της σχετικής εγγύτητας του στη γη, αυτός ο πλανήτης είναι ένας από τους πιο πιθανούς στόχους των μελλοντικών διαστημικών αποστολών της έρευνας της εξωγήινης μορφής ζωής».
Κάποιοι άλλοι αστρονόμοι εφιστούν προσοχή και αναφέρουν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να γνωρίζουμε εάν υπάρχει νερό στον πλανήτη.
«Θα πρέπει να προηγηθούν αρκετές μελέτες πριν μπορέσουμε να πούμε με σιγουριά ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει νερό στον πλανήτη», αναφέρει ο Steve Maran πρώην αστρονόμος της Nasa και μέλος της American Astronomical Society.
Το νέο πλανητικό σύστημα βρίσκεται σε απόσταση 20,5 έτη φωτός από τη γη, κάνοντας τον Gliese 581 έναν από τους 100 πιο κοντινούς αστέρες στη γη.
«Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακόμα τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να φτάσει κάποιος σε ένα τέτοιο πλανήτη», προσθέτει ο Maran.
Ο πλανήτης αυτό απέχει από το μητρικό της άστρο 14 φορές λιγότερο απ' ότι η Γη από τον Ήλιο. Επίσης εικάζεται ότι ο αστέρας αυτό θα φαίνεται από τον πλανήτη 581 c σε ένα μέγεθος 20 φορές μεγαλύτερο από το φεγγάρι μας.
Τέλος σύμφωνα με κάποιες θεωρίες αυτός ο πλανήτης δεν θα πρέπει να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του και έτσι η μια πλευρά του θα είναι πάντα ηλιόλουστη ενώ η αντίθετη πάντα σκοτεινή.
Δυο ομάδες αστρονόμων, μια στην Ευρώπη και άλλη μια στις ΗΠΑ, συναγωνίζονται για την ανακάλυψη ενός εξωηλιακού πλανήτη όπως ο 581 c.
Η ευρωπαϊκή ομάδα μελέτησε 100 διαφορετικά αστέρια χρησιμοποιώντας το όργανο HARPS (Γωνιακή Ταχύτητα Υψηλής Ακρίβειας για την Αναζήτηση Πλανητών) για την ανίχνευση αυτού του πλανήτη, αναφέρει ο Xavier Bonfils από το Lisbon Observatory.
Οι προσπάθειες των επιστημόνων εστιάζονται σε αστέρια όπως ο ήλιος με την προοπτική της ανακάλυψης ενός πλανήτη το οποίο θα βρίσκεται σε μια πολύ καλή απόσταση από τον αστέρα γύρω από τον οποίο περιστρέφεται.
Ας ελπίσουμε οι προσπάθειες αυτές να αποδώσουν καρπούς όσο το δυνατόν συντομότερα προς όφελος ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Αν πάμε να μείνουμε εκεί λέτε να εξακολουθουν να μας στέλνουν χαράτσια;


Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Πώς να απαλλαγείς από το στρες μέσα σε 5 λεπτά!

Πώς να απαλλαγείς από το στρες μέσα σε 5 λεπτά!


Η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Ελπίδα Μ. Παναγιωτουνάκου σε βοηθάει να απαλλαγείς από το στρες που τόσο μας ταλαιπωρεί όλες…
Τα αίτια του στρες είναι πολλαπλά, όπως πολλαπλοί είναι και οι τρόποι για να το αντιμετωπίσεις… Ενώ κάποιοι χρησιμοποιούν συνήθως ένα «εργαλείο» κατά του στρες, οι ειδικοί τείνουν να συμφωνήσουν στο ότι πιο αποτελεσματική φαίνεται να είναι η αντιμετώπισή του όταν αυτή πραγματοποιείται από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Χρήσιμο, λοιπόν, κρίνεται το να μπορείς να εφαρμόσεις άμεσα δυο – τρεις διαφορετικές στρατηγικές κατά του στρες, προκειμένου να βοηθήσεις το σώμα σου να χαλαρώσει, να απαλλαγείς από τις δυσλειτουργικές σκέψεις και γενικότερα να προστατεύσεις τον εαυτό σου από τις αρνητικές επιπτώσεις του χρόνιου στρες.

Ακολουθούν μερικές στρατηγικές κατά του στρες, οι οποίες από τη στιγμή που θα γίνουν κτήμα σου, είναι ικανές να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις μέσα σε 5 μόλις λεπτά!

1. Αναπνοές. Μπορούν να γίνουν γρήγορα και άμεσα από τον καθένα, ενώ γενικά απαιτείται λίγος χρόνος για την εκμάθησή τους. Επιπρόσθετα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά με άλλες στρατηγικές κατά του στρες (π.χ. νοερή απεικόνιση, διαλογισμός).

2. Προοδευτική Μυϊκή Χαλάρωση. Πρόκειται για μία τεχνική που, μετά από αρκετή εξάσκηση, σου επιτρέπει να χαλαρώσεις όλους του μύες του σώματός σου και να αποβάλεις κάθε ίχνος έντασης από το στρες. Φαίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη και για άτομα με δυσκολίες στον ύπνο, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί και σε νοερό επίπεδο προκειμένου να την χρησιμοποιείς ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε χώρο.

3. Διαλογισμός. Η χρήση του διαλογισμού κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην αντιμετώπιση του στρες, καθώς η συστηματική εφαρμογή του -τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, κάθε μέρα- συμβάλλει στην ενίσχυση του οργανισμού απέναντι σε μελλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες.

4. Αρωματοθεραπεία. Παρόλο που η έρευνα σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις της αρωματοθεραπείας είναι περιορισμένη, τα πρώτα ευρήματα δείχνουν πως μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ικανοποίησης του ατόμου, αλλά και σε μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης -της «ορμόνης του στρες»- στον οργανισμό. Ειδικά η λεβάντα, φαίνεται να μειώνει το κλάμα στα βρέφη και να διευκολύνει τον ύπνο τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες. Μάλιστα, η αρωματοθεραπεία συνδυαστικά με μαλάξεις στο σώμα, δρα αποτελεσματικά κατά του άγχους και της σωματικής έντασης.

5. Σωματική Άσκηση. Πρόκειται για μια εξαιρετική τεχνική κατά του στρες, καθώς παράλληλα προσφέρει ευεξία σε ολόκληρο το σώμα. Πιο συγκεκριμένα, συμβάλλει στη διάσπαση της προσοχής από τις αρνητικές σκέψεις, στην απελευθέρωση ενδορφινών, αλλά και στη μείωση του αισθήματος της μελαγχολίας και της απογοήτευσης. Ωστόσο, δεν αποτελεί μια άμεση στρατηγική κατά του στρες καθώς τα αποτελέσματά της αρχίζουν να διαφαίνονται εφόσον εφαρμόζεται συστηματικά.

6. Γέλιο. Χάρισε στον εαυτό σου αρκετές στιγμές γέλιου, καθώς φαίνεται πως όχι μόνο μειώνει τα επίπεδα του στρες, αλλά συμβάλει και στη γενικότερη υγεία του οργανισμού. Επίσης, το γέλιο και το χιούμορ φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά και είναι γνωστό πως η ύπαρξη κοινωνικού υποστηρικτικού δικτύου βοηθάει στη μείωση του στρες

Διάλεξε, λοιπόν, ποιες από τις παραπάνω τεχνικές σου ταιριάζουν καλύτερα και κράτα το στρες μακριά από τη ζωή σου!


tlife

ΖΩΔΙΑ: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 25 Φεβρουαρίου ως 3 Μαρτίου. Τι υπόσχονται τα άστρα


ΖΩΔΙΑ: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 25 Φεβρουαρίου ως 3 Μαρτίου. Τι υπόσχονται τα άστρα;

ΖΩΔΙΑ: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 25 Φεβρουαρίου ως 3 Μαρτίου. Τι υπόσχονται τα άστρα;


Ποιες είναι οι τάσεις του ουρανού; Πως θα κινηθεί ερωτικά και επαγγελματικά αυτή η εβδομάδα; Τι λέει το ζώδιό σου;
Κριός…
Αυτήν την εβδομάδα, αγαπητέ Κριέ, οι αλλαγές γύρω σου θα είναι πάρα πολλές και οι ευκαιρίες που θα σου παρουσιάζονται θα σε εκπλήξουν ευχάριστα! Αν κινηθείς με προγραμματισμό και μεθοδικότητα, θα καταφέρεις να υλοποιήσεις πολλά από αυτά που σε ενδιαφέρουν. Πρέπει να καταλάβεις πως έφτασε ο καιρός που πρέπει να δεις λίγο και τα δικά σου «θέλω», ώστε να μπορέσεις και εσύ κάποια στιγμή να πραγματοποιήσεις τα σχέδιά σου!
Αισθηματικές
Φίλε Κριέ, αυτήν την εβδομάδα πρέπει να αφήσεις την ονειροπόληση και να δεις μερικές καταστάσεις πιο ρεαλιστικά. Ξεκαθάρισε τι είναι αυτό που ζητάς από το ταίρι σου και δες τις δικές σου ανάγκες, ώστε να περνάς κι εσύ καλά. Και αν ακόμα είσαι στην αναζήτηση, μη χάνεις την ψυχραιμία σου και μην απομονώνεσαι από τον κόσμο, γιατί έτσι δεν θα
μπορέσεις να πετύχεις τίποτα… Μπορείς να έρθεις κοντά με κάποιο άτομο μέσα από το φιλικό σου περιβάλλον και ίσως αποφασίσετε να ενώσετε τις… μοναξιές σας.
Επαγγελματικές
Αν είσαι Κριός, η επαγγελματική σου ζωή θα πάει αρκετά καλά αυτήν την εβδομάδα. Θα μπορέσεις να ξεπεράσεις πολλά θέματα που ήταν σε στασιμότητα, αλλά πρέπει να κάνεις μετρημένες κινήσεις. Επίσης, μην επιχειρήσεις καινούργια ξεκινήματα, γιατί ο ανάδρομος Ερμής θα προκαλέσει εμπόδια από εκεί που δεν το περιμένεις. Ακόμα, καλό θα είναι να αποφύγεις οποιοδήποτε οικονομικό ρίσκο αυτήν την περίοδο και ταυτόχρονα να φροντίσεις να χειριστείς με σύνεση αγορές που μπορεί να προκύψουν στα μέσα της εβδομάδας.

Ταύρος
Η εβδομάδα αυτή θα σου φέρει θετικές αλλαγές, φίλε Ταύρε, που θα σου προκαλούν συνεχείς εκπλήξεις, ενώ πολλές καταστάσεις στη ζωή σου θα πηγαίνουν όλο και καλύτερα! Χρειάζεται να επιδείξεις περισσότερη ψυχραιμία και λιγότερο άγχος στα διάφορα θέματα που θέλεις να τακτοποιήσεις, γιατί το πλανητικό σκηνικό θα σου φέρει καθυστερήσεις και
ανατροπές, λόγω της ανάδρομης κίνησης του Ερμή στους Ιχθείς. Πρέπει να σκέφτεσαι πολύ καλά το οτιδήποτε κάνεις ή πεις.
Αισθηματικές
Θα μπορέσεις αυτήν την περίοδο να περάσεις καλά στη σχέση σου, αγαπητέ Ταύρε, αν ξεκαθαρίσεις πρώτα με το ταίρι σου κάποια θέματα, που μάλλον έχουν σπείρει μέσα σου το μικρόβιο της… αμφιβολίας. Η Αφροδίτη στο ζώδιο των Ιχθύων από την Τρίτη και μετά, σου δίνει τις καλύτερες επιρροές της, για να περάσεις πολύ όμορφα μέσα στη σχέση σου.
Αν ακόμα δεν έχεις βρει κάτι στη ζωή σου που να σε γοητεύει, μην το βάζεις κάτω, πέρνα τις ώρες σου όσο καλύτερα μπορείς και είναι σίγουρο πως πολύ γρήγορα θα κάνεις και τη γνωριμία που θέλεις!
Επαγγελματικές
Απόφυγε αυτήν την εβδομάδα να κλείσεις καινούργιες συμφωνίες, αν είσαι Ταύρος, και μην προσπαθήσεις να αλλάξεις τυχόν «κακώς κείμενα», που αφορούν στη δουλειά σου. Έχεις φέρει τα πράγματα σε πολύ καλό σημείο, οπότε αυτές τις ημέρες απόφυγε τις δημόσιες τοποθετήσεις σε κάποια ευαίσθητα θέματα, φροντίζοντας να διατηρήσεις όσο το δυνατόν πιο ουδέτερη στάση. Τα οικονομικά σου δεν είναι σε καλό επίπεδο και από τις πολλές υποχρεώσεις που έχεις, δεν μπορείς να χαρείς τα έσοδα που ίσως έρθουν. Επίσης, προσπάθησε να μην παρασυρθείς σε πολλά έξοδα το Σαββατοκύριακο.

Δίδυμοι
Αγαπητέ Δίδυμε, αυτήν την εβδομάδα οφείλεις στον εαυτό σου καταρχήν, να έχεις υπομονή, να μην είσαι αγχώδης, να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα και να μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις. Διαφορετικά, οι σωματικές και ψυχικές σου αντοχές θα σε προδώσουν και θα οδηγηθείς σε κινήσεις, που θα σου φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμείς. Ο ανάδρομος κυβερνήτης σου, που συνεχίζει να κινείται στους Ιχθείς, επιβαρύνει το γενικότερο κλίμα και εσύ πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικός, τόσο στα λόγια που λες, όσο και στις ενέργειες που κάνεις.
Αισθηματικές
Τόσο οι δεσμευμένοι, όσο και οι αδέσμευτοι Δίδυμοι, θα καταφέρετε αυτές τις ημέρες να βρείτε στοιχεία και κοινά σημεία με τα άτομα που σας περιβάλλουν. Ο ρομαντισμός και η τρυφερότητα που θα προσδώσει η νέα θέση της Αφροδίτης στο ζώδιο των Ιχθύων, από την Τρίτη και μετά, θα σας χαλαρώσει και θα χαρίσει έναν άλλο, πιο ανάλαφρο αέρα στις μεταξύ σας σχέσεις.
Επαγγελματικές
Στο ξεκίνημα της εβδομάδας, φίλε Δίδυμε, με την Πανσέληνο να πραγματοποιείται στην Παρθένο και να επηρεάζει τις επαγγελματικές σου δραστηριότητες, καλό θα είναι να κρατήσεις ουδέτερη στάση σε συζητήσεις που μπορεί να γίνουν, σχετικά με κάποια αλλαγή στον χώρο της εργασίας σου. Κινήσου με προγραμματισμό και μην κάνεις τίποτα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα κεκτημένα σου. Μην παρασύρεσαι από την υπέρμετρη αισιοδοξία που θα σου χαρίσει η Σελήνη από το ζώδιο του Ζυγού, από Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή, και μείνε συγκεντρωμένος και ρεαλιστής. Τα οικονομικά θέματα που καθυστερούν και σε έχουν κουράσει, να ξέρεις πως τώρα θα αρχίσουν να παίρνουν το δρόμο τους. Ωστόσο, απόφυγε να κάνεις οικονομικές συναλλαγές στα μέσα της εβδομάδας.

Καρκίνος
Φίλε Καρκίνε, αυτό που χρειάζεσαι αυτήν την εβδομάδα είναι αισιοδοξία και ενεργητικότητα, ενώ εκείνο που πρέπει να καταπολεμήσεις είναι η περίσκεψη και η αμφισβήτηση. Η Αφροδίτη από το ζώδιο των Ιχθύων, από την Τρίτη και μετά, θα σε βοηθήσει να βρεις νέα ενδιαφέροντα, νέους στόχους και να υιοθετήσεις νέες ιδέες στη ζωή σου. Η Σελήνη στον Σκορπιό, από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, θα σε βοηθήσει να βρεις λύσεις σε θέματα υγείας, είτε δικά σου είτε δικών σου ανθρώπων.
Αισθηματικές
Αγαπητέ Καρκίνε, κάποιες διαφωνίες του παρελθόντος με το ταίρι σου, καλό θα είναι να μην τις ξαναφέρεις στην επιφάνεια, όσο κι αν αισθάνεσαι καταπιεσμένος στη σχέση σου. Φρόντισε να απομακρυνθείς λίγο και να ασχοληθείς με όλα όσα σε ευχαριστούν και γεμίζουν τις μπαταρίες σου. Εσύ που αναζητάς ακόμη το άλλο σου μισό, συνέχισε τις
κοινωνικές επαφές και γνώρισε άτομα, με κοινά ενδιαφέροντα.
Επαγγελματικές
Αν είσαι Καρκίνος, ό,τι και να κάνεις στο χώρο της δουλειάς σου, θα πρέπει να γίνει με απόλυτη μυστικότητα και σοβαρότητα. Μην παρασυρθείς από «δήθεν» άτομα, γιατί θα πέσεις σε παγίδες και δεν θα το ήθελες με τίποτα κάτι τέτοιο. Στα οικονομικά, έχεις μπει σε μια περίοδο που τα έξοδά σου δεν θα είναι πάρα πολλά. Αν κινηθείς με σύνεση, χωρίς να σε κυριεύει ο παρορμητισμός σου, θα τα καταφέρεις όλα μια χαρά και θα εξοικονομήσεις ορισμένα χρήματα για κάποιες έξτρα αγορές, που έχεις βάλει καιρό στο μάτι.

Λέων
Το πλανητικό σκηνικό της εβδομάδας για το ζώδιό σου, αν είσαι Λέων, θα σε αναγκάσει να αλλάξεις τις επιδιώξεις, αλλά και την νοοτροπία σου. Η Αφροδίτη στους Ιχθείς από την Τρίτη και η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στην Παρθένο, θα σε υποχρεώσουν να κάνεις σημαντικές αναθεωρήσεις στην αισθηματική σου ζωή, ενώ αξίζει τον κόπο να γίνεις πιο τολμηρός στις νέες αισθηματικές και εργασιακές επιλογές σου, γιατί η τύχη θα σε ευνοήσει.
Αισθηματικές
Η γοητεία σου και αυτήν την περίοδο, αγαπητέ Λέοντα, θα… καταπλήξει! Δώσε περισσότερη σημασία στον σύντροφό σου και εξακρίβωσε αν όντως αυτός ο άνθρωπος αξίζει να είναι στο πλάι σου ή αν είναι αυτό που ζητάς, για να είσαι ευτυχισμένος. Μην φοβηθείς να του μιλήσεις γι’ αυτά που σε απασχολούν. Και αν ακόμα δεν υπάρχει τίποτα στη ζωή σου, προσπάθησε να περνάς όσο καλύτερα μπορείς με τα άτομα που έχεις δίπλα σου και ταυτόχρονα να κυνηγάς και την ερωτική σου τύχη, χωρίς όμως να πάθεις εμμονή.
Επαγγελματικές
Φίλε Λέων, η εργασία σου είναι ένας τομέας που θα σε απασχολήσει πολύ αυτές τις ημέρες. Το μυαλό σου, με τον Άρη να κινείται στους Ιχθείς και να σε ευνοεί, θα κινείται με χιλιάδες στροφές αλλά οι ευθύνες που ήδη έχεις, δεν θα σε αφήσουν να τις εκδηλώσεις και τις προωθήσεις. Μήπως πρέπει να αλλάξεις το πρόγραμμά σου για να τα προλάβεις όλα; Τα οικονομικά σου θα πάνε αρκετά καλά, αλλά αυτήν την εβδομάδα καλό θα είναι να συγκρατηθείς λίγο, γιατί θα βγεις πολύ έξω από τον προϋπολογισμό σου.

Παρθένος
Αγαπητέ Παρθένε, κάποια προβλήματα στον οικογενειακό σου κύκλο θα σε προβληματίσουν και ίσως χρειαστεί να τρέξεις περισσότερο γι’ αυτά, ίσως κιόλας να πρέπει να διαθέσεις όλο τον ελεύθερο σου χρόνο. Έχε στο νου σου ότι θα είναι περαστικά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ασχοληθείς μαζί τους. Σημαντικό σου μέλημα επίσης θα είναι η οικονομική αναδιοργάνωση, καθώς ο Ερμής κινείται ανάδρομα στο ζώδιο των Ιχθύων και πρέπει πάση θυσία, να αποφύγεις λάθη στην διαχείριση των χρημάτων σου.
Αισθηματικές
Η Αφροδίτη κάνει την είσοδο της στους Ιχθείς την Τρίτη και σου δίνει τις θετικές της επιρροές για να περάσεις όμορφα στη σχέση σου, φίλε Παρθένε! Μπορείς αυτήν την περίοδο να κάνεις πολλές κινήσεις για να έρθεις πιο κοντά στον σύντροφο σου. Και αν ακόμα κοιμάσαι αγκαλιά με τη μοναξιά, να ξέρεις πως θα τη διώξεις γρήγορα με τη βοήθεια κάποιου φιλικού σου προσώπου, που θα σου γνωρίσει ένα άτομο το οποίο θα σε γοητεύσει με την εξυπνάδα του.
Επαγγελματικές
Αν είσαι Παρθένος, καλό θα είναι να έχεις προετοιμαστεί για να αποφύγεις τις παγίδες σε ενδεχόμενες αλλαγές που ίσως προκύψουν στη δουλειά σου, με την Πανσέληνο να πραγματοποιείται στο ζώδιό σου στο ξεκίνημα της εβδομάδας. Κινήσου με πρόγραμμα, χωρίς να ανακοινώνεις τα σχέδια που έχεις και συζήτησε μόνο με συναδέλφους, που στο παρελθόν σου έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους. Τακτοποίησε άμεσα θέματα γραφειοκρατίας, αλλά και θέματα νόμου που έχουν σχέση με τα οικονομικά σου και σε προβληματίζουν εδώ και καιρό.

Ζυγός
Αγαπητέ Ζυγέ, η τύχη είναι με το μέρος σου αυτήν την εβδομάδα, καθώς η Αφροδίτη κάνει την είσοδό της στο ζώδιο των Ιχθύων και σου δίνει την δύναμη να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε δυσκολία κι αν προκύψει! Κινείσαι με πολύ δυναμικό τρόπο και έτσι όπως έχεις θέσει μερικά πράγματα, θα έχεις σύντομα θετικές εξελίξεις. Δείξε λίγη περισσότερη υπομονή σε κάποιες καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν και μην παίρνεις μέρος σε κουτσομπολιά, που αφορούν σε άτομα από το επαγγελματικό σου περιβάλλον.
Αισθηματικές
Η σχέση σου θα μπορέσει να πάει καλά, φίλε Ζυγέ, αρκεί να μην αναφερθείς σε προβληματικά θέματα του παρελθόντος, που στεναχωρούν τόσο εσένα, όσο και τον άνθρωπό σου. Κάνε ένα νέο ξεκίνημα και βάλε νέες βάσεις, που θα σας ανανεώσουν και τους δυο. Και αν ακόμα είσαι στο ψάξιμο, φρόντισε να περνάς τις ώρες σου με δικά σου άτομα και να κάνεις πιο όμορφες τις στιγμές σου. Όταν εσύ αποφασίσεις να δεσμευτείς, είναι βέβαιο ότι θα βρεις αυτόν ή αυτήν που σου ταιριάζει.
Επαγγελματικές
Αν είσαι Ζυγός, αυτές τις ημέρες με τον Άρη να κινείται στους Ιχθείς, δώσε προτεραιότητα σε πρακτικά προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της δουλειάς σου και παραμέρισε τους συναισθηματισμούς, όσο κι αν για εσένα αποτελούν κίνητρο δράσης. Στα οικονομικά δεν είναι περίοδος για έξοδα και άσκοπες αγορές. Προς το τέλος της εβδομάδας προσπάθησε
να αποφύγεις τις οικονομικές συναλλαγές ή συμφωνίες.

Σκορπιός
Αγαπητέ Σκορπιέ, η εβδομάδα αυτή, με τη διέλευση της Αφροδίτης στο ζώδιο των Ιχθύων από την Τρίτη και μετά, θα σε βοηθήσει να βρεις οριστικές λύσεις σε κάποια από τα ζητήματα που σε απασχολούν. Η δική σου υποχρέωση θα είναι μόνο να γίνεις πιο εργατικός και υπεύθυνος και να μην παίρνεις αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής.
Αισθηματικές
Η σχέση σου θα πάει αρκετά καλά, φίλε Σκορπιέ, και θα έχεις κάποιες εκπλήξεις από το ταίρι σου, που θα σου δώσουν μεγάλη χαρά. Η θέση του Άρη στο ζώδιο των Ιχθύων, σε βεβαιώνει πως γυρίζεις σελίδα στη σχέση σου με καλύτερες εξελίξεις, που θα αφήσουν τα κακώς κείμενα στο παρελθόν. Οι ελεύθεροι εκπρόσωποι του ζωδίου, δώστε προτεραιότητα
στα άτομα που αξίζουν την προσοχή σας και ενδιαφέρονται ουσιαστικά για εσάς. Παραμερίστε τους ανθρώπους που στο παρελθόν σας έχουν προδώσει.
Επαγγελματικές
Αν είσαι Σκορπιός, οι συνθήκες στη δουλειά σου θα είναι καλές, αρκεί να κάνεις σωστό χειρισμό στις υποθέσεις που έχεις και να διευθετήσεις ό,τι είναι σε στασιμότητα. Θα σου κάνουν προτάσεις για καινούργια ξεκινήματα, αλλά καλύτερα όλα αυτά να τα αφήσεις για αργότερα. Τα οικονομικά σου δεν είναι σε σημείο που να σε ικανοποιούν. Αυτήν την περίοδο θα πρέπει να κινηθείς με πολύ προγραμματισμό, γιατί οι υποχρεώσεις που έχεις είναι πολλές…

Τοξότης
Προβλέπεται μία εβδομάδα με πάρα πολλές υποχρεώσεις και αρκετό τρέξιμο για το ζώδιό σου, φίλε Τοξότη. Την Δευτέρα, με την Πανσέληνο να πραγματοποιείται στο ζώδιο της Παρθένου, θα βγουν στην επιφάνεια θέματα γραφειοκρατίας, αλλά και ζητήματα ακινήτων, που θα σε απασχολήσουν αρκετά. Τα συγγενικά σού πρόσωπα μπορεί να γίνουν απαιτητικά μαζί σου, αλλά εσύ θα δείξεις αποφασισμένος να διεκδικήσεις αυτά που σου ανήκουν.
Αισθηματικές
Αν είσαι Τοξότης, η σχέση σου θα είναι καλή αυτήν την περίοδο, με την Αφροδίτη να κάνει την είσοδο της στο ζώδιο των Ιχθύων από την Τρίτη, αλλά θα μπορέσεις να την κάνεις καλύτερη αν ηρεμήσεις από το άγχος της καθημερινότητας και δείξεις λίγο περισσότερο ενδιαφέρον στο ταίρι σου, ώστε να περνάτε καλά και οι δύο… Και αν ακόμα ψάχνεσαι και δεν έχεις βρει το άτομο εκείνο που θα σε γεμίσει ψυχικά, μη χάνεις το κουράγιο σου, γιατί με τις θετικές επιρροές του κυβερνήτη σου Δία στους Διδύμους, θα έρθει και η καινούργια γνωριμία εκεί που δεν το περιμένεις.
Επαγγελματικές
Μπορείς να ανταπεξέρχεσαι σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει στη δουλειά σου, με την δυναμικότητα που έχεις, φίλε Τοξότη. Μεσοβδόμαδα, με τη Σελήνη να εισέρχεται στο Ζυγό την Τετάρτη και να παραμένει εκεί μέχρι την Παρασκευή και να σε ξελογιάζει, μπορεί να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, αλλά καλό είναι να μην εκνευριστείς, γιατί θα είναι προσωρινές. Τα οικονομικά σου αρχίζουν να ισορροπούν, αλλά από τις τόσες πολλές υποχρεώσεις που έχεις, δεν μπορείς να το καταλάβεις ακόμα. Απόφυγε τα πολλά έξοδα αυτήν την περίοδο.

Αιγόκερως
Αγαπητέ Αιγόκερε, στο ξεκίνημα της εβδομάδας πραγματοποιείται η Πανσέληνος στην Παρθένο και πρέπει να είσαι έτοιμος να έρθεις αντιμέτωπος με απρόβλεπτες και αιφνίδιες αλλαγές, που θα προκύψουν στο χώρο της εργασίας σου. Προσπάθησε να διατηρήσεις τις καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σου και πάνω από όλα, μην σκορπάς άδικα τον κόπο σου. Ερωτικά, θα περάσεις μία μεταβατική περίοδο, ενώ αρκετές θα είναι οι φορές που θα αισθάνεσαι ότι βαδίζεις σε τεντωμένο σκοινί.
Αισθηματικές
Φίλε Αιγόκερε, αυτές τις ημέρες θα πρέπει να αντιλαμβάνεσαι έγκαιρα τα όποια μηνύματα σου δοθούν από τον σύντροφό σου και να πράττεις ανάλογα με τη διάθεση σου και αυτά που προστάζει η καρδιά σου. Αν αισθάνεσαι πνιγμένος ή στάσιμος, μην διστάσεις να κάνεις αλλαγές, που θα σου ανατρέψουν την κατάσταση. Εσύ που είσαι μόνος, πλησίασε το άτομο που σε γοητεύει και έκφρασέ του τον έρωτα σου.
Επαγγελματικές
Αν είσαι Αιγόκερως, οι πλανήτες σε προειδοποιούν από την αρχή της εβδομάδας να ρίξεις τους τόνους και να μην αρπάζεσαι με το παραμικρό, προκειμένου να αποφύγεις ενδεχόμενες προστριβές στο χώρο της δουλειάς σου. Αλλαγές που μπορεί να θέλεις να κάνεις, άφησέ τις για αργότερα, που ο Ερμής θα κινείται σε κανονική πορεία και δε θα σου δημιουργεί προβλήματα. Στα οικονομικά, μην παρασύρεσαι σε περιττές αγορές και μην μπαίνεις σε έξοδα άσκοπα. Αντίθετα, προσπάθησε να περάσεις όσο το δυνατόν πιο συνετά…

Υδροχόος
Αγαπητέ Υδροχόε, η εβδομάδα αυτή απαιτεί την προσοχή σου, ιδιαίτερα στον τομέα των σχέσεων. Κάνε προσεκτικότερη επιλογή σε αυτούς με τους οποίους μοιράζεσαι τα μυστικά και τις ανησυχίες σου, γιατί η Αφροδίτη από τους Ιχθείς, από την Τρίτη και μετά, μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο με δυσάρεστες εκπλήξεις, από κάποια προσωπικά σου θέματα, που
θα βγουν στην επιφάνεια.
Αισθηματικές
Αν είσαι Υδροχόος, κάνε κινήσεις να έρθεις κοντά με τον σύντροφό σου και να του δώσεις να καταλάβει πόσο σημαντικός είναι για τη ζωή σου. Μην τον αφήνεις στην άγνοια και μην προκαλείς τη ζήλεια του χωρίς λόγο. Εσύ που περπατάς κάθε μέρα παρέα με την μοναξιά, ο καιρός για να βρεις έναν συνοδοιπόρο είναι πολύ κοντά σου.
Επαγγελματικές
Τα καταφέρνεις στη δουλειά σου μια χαρά, φίλε Υδροχόε, με την Πανσέληνο να πραγματοποιείται στην Παρθένο στο ξεκίνημα της εβδομάδας και να σε ευνοεί σημαντικά. Περιόρισε το άγχος, γιατί οι δραστηριότητές σου θα είναι πάρα πολλές και φυσικά προσπάθησε να μην μεταφέρεις την υπερέντασή σου στους συνεργάτες σου. Τα οικονομικά σου είναι σε καλό επίπεδο, αλλά αυτήν την εβδομάδα θα μπεις σε πολλά έξοδα, θέλεις δε θέλεις. Φρόντισε να κινηθείς με αρκετή σύνεση, ώστε να μη βγει εκτός προϋπολογισμού.

Ιχθείς
Φίλε Ιχθύ, το όπλο σου αυτές τις ημέρες θα είναι η αυξημένη κοινωνικότητα, που θα σου χαρίσει η Αφροδίτη από το ζώδιό σου, από την Τρίτη και μετά. Ευνοούνται ιδιαίτερα οι κοινωνικές επαφές, καθώς και οι μετακινήσεις ή οι μικρές αποδράσεις. Νέες συνεργασίες και επαναπροσδιορισμός των ήδη υπαρχόντων, θα βρουν πρόσφορο έδαφος λόγω της
θετικής σου ματιάς.
Αισθηματικές
Στη σχέση σου αυτήν την εβδομάδα θα τα πας αρκετά καλά, αγαπητέ Ιχθύ, αλλά πρέπει να αρχίσεις να εξωτερικεύεσαι λίγο περισσότερο στο ταίρι σου, ώστε να καταλάβει και εκείνο τι νιώθεις. Και επιτέλους, κάνε κάτι πρωτοποριακό το Σαββατοκύριακο, που θα σας κάνει να περάσετε καλά μαζί… Όσο για εσένα που ακόμα μιλάς με τη μοναξιά, είναι στο χέρι σου να την πολεμήσεις και να έρθεις πιο κοντά με κάποιο άτομο από το επαγγελματικό σου περιβάλλον.
Επαγγελματικές
Θα κυλήσει αρκετά ομαλά η εβδομάδα στη δουλειά σου, αν ανήκεις στους Ιχθείς, γι’ αυτό μην έχεις ανασφάλειες. Συζήτησε με τους ανωτέρους σου κάποια θέματα που έχεις στο μυαλό σου και με λογικά επιχειρήματα, προσπάθησε να τους πείσεις να τα ακολουθήσουν. Στα οικονομικά, οι υποχρεώσεις που έχεις είναι πολλές και δυστυχώς πρέπει να τις
καλύψεις άμεσα. Απόφυγε όσο μπορείς τα περιττά έξοδα..!

tlife

Τα μυστικά της Κλειτορίδας

Τα μυστικά της Κλειτορίδας


Δέκα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για την κλειτορίδα αλλά σίγουρα πρέπει να μάθετε… Στο βιβλίο, «The Clitoral Truth», της Rebecca Chalker βρήκαμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για αυτόν τον πανέμορφο μυστικό κόσμο.


Το Top 10 της Κλειτορίδας


1. Η κλειτορίδα είναι το μόνο όργανο του ανθρώπινου σώματος (είτε στη γυναίκα είτε στον άνδρα) του οποίου ο μοναδικός λόγος ύπαρξης είναι να μεταδίδει σεξουαλική αίσθηση.


2. Είναι κάτι πολύ βαθύτερο από αυτό που θα μπορούσατε να σκεφτείτε: Είναι πραγματικά ένα σύνθετο όργανο που επεκτείνεται σε όλα τα γεννητικά όργανα μιας γυναίκας, και γι’ αυτό μερικές φορές αναφέρεται ως κλειτοριδικό δίκτυο. Τυπικά, οι λέξη κλειτορίδα αναφέρεται στην κλειτοριδική βάλανο ή το κεφαλάκι, αυτό το ευαίσθητο μικροσκοπικό πραγματάκι που όλοι ξέρετε και αγαπάτε ως κλειτορίδα.


3. Αυτό το μικροσκοπικό πραγματάκι βρίσκεται σε μια μικρή κουκούλα εκεί όπου συναντώνται τα χείλη του αιδοίου.


4. Είναι ανάλογο με τη βάλανο του πέους. Και ακριβώς όπως το πέος, η κλειτορίδα γεμίζει αίμα και διογκώνεται όταν διεγείρεται.


5. Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται κλειτοριδική διέγερση προκειμένου να φτάσουν στην κορύφωση της σεξουαλικής ηδονής.


6. Η κεφαλή της κλειτορίδας έχει τις περισσότερες νευρικές απολήξεις από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος (Είτε στον άνδρα ή στη γυναίκα). Εχει περίπου 6.000 με 8.000 νευρικές απολήξεις, τέσσερις φορές περισσότερες από (το πολύ μεγαλύτερο) κεφάλι του πέους.


7. Δεν είναι όλες οι κλειτορίδες ίδιες, κάτι που θα πρέπει να ξέρετε αν είχατε την ευχαρίστηση να γνωρίσετε περισσότερες από μία στη ζωή σας. Μερικές είναι μικρότερες από έναν κόκκο ρυζιού και άλλες είναι στο μέγεθος ενός φασολιού γίγαντα. Μερικές είναι πολύ… ντροπαλές και κρυφοκοιτάζουν που και που από την κουκούλα, ενώ άλλες είναι… επιδειξιομανείς. Μερικές εξαφανίζονται στην κουκούλα μόλις διεγερθούν και άλλες πετάγονται έξω όταν η γυναίκα ερεθιστεί. Σε μερικές γυναίκες αρέσει η απ’ ευθείας κλειτοριδική διέγερση και άλλες προτιμούν το άγγιγμα πάνω από την κουκούλα (και μερικές δεν ανέχονται ούτε αυτό).


8. Και βέβαια η κλειτορίδα έχει αλλαγές στη διάθεσή της. Οτι φαίνεται κουραστικό τη Δευτέρα, μπορεί να είναι απολαυστικό την Τετάρτη. Είναι θέμα εξερεύνησης, ή με τον εαυτό σας ή τον παρτενέρ σας, μέχρι να βρείτε πως δουλεύει.


9. Θυμηθείτε ότι οι περισσότερες κλειτορίδες μπορούν να διεγερθούν περισσότερο όταν χρησιμοποιείτε λιπαντικό και όταν η κάτοχός της είναι πολύ ερεθισμένη. Εάν χρησιμοποιείτε δονητή αρχίστε από τις χαμηλότερες στροφές και συνεχίστε ανεβάζοντας σιγά-σιγά για να μην δώσετε στη… φτωχή σας κλειτορίδα ένα σκληρό χτύπημα. Και εάν η κλειτορίδα δεν είναι δική σας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το σημείο της γυναίκας, καθώς η αντίδρασή της σας είναι απαραίτητη.


10. Η κλειτορίδα είναι επίσης είναι γνωστή ως μπιζελάκι, ο μικρός μέσα στη βάρκα, το μαγικό κουμπί, το μικρό πραγματάκι.
Πηγή: kamarinia.gr

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ : Νεκρή 23χρονη γυναίκα στο Μαρούσι απο την πλημμύρα

Νεκρή βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της μία 23χρονη γυναίκα


στη διασταύρωση των οδών Αμαρουσίου και Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με
πληροφορίες η νεαρή βρισκόταν στο αυτοκίνητό της και είχε εγκλωβιστεί
από τα ορμητικά νερά λόγω της σφοδρής καταιγίδας.

Η κοπέλα λιποθύμησε και έπαθε ανακοπή. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Σισμανόγλειο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.


Πηγή: tsekouratoi.gr

Απίστευτο: Το φίδι πιάστηκε στην πόρτα! (φωτο)

Το φίδι πήγε να περάσει την ώρα που άνοιξε η πόρτα και εγκλωβίστηκε…







 Τις φωτογραφίες έστειλε ο γιος της οικογένειας στο lamiareport, με το εξής μήνυμα:

Το πρωί ο πατέρας βγήκε από το σπίτι κλείνοντας την πόρτα αμέριμνος. Λίγη ώρα αργότερα, όταν πήγε να βγει η μητέρα του, είδε το κεφάλι του φιδιού να προεξέχει από τη μέσα πλευρά. Το φίδι ήταν ζωντανό, αλλά εγκλωβισμένο. Τελικά κατάφεραν να το πιάσουν και να το ελευθερώσουν, χωρίς να υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
 πηγή: to-gamato.com

Ποιες είναι οι πιο συχνές φοβίες και φόβοι που μας ταλαιπωρούν;


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η διαφορά μεταξύ της φοβίας και του φόβου;
Γνωρίζετε ποιες είναι οι πιο συχνές φοβίες που μας απασχολούν και πως εκδηλώνονται; Πως μπορούμε να καταπολεμήσουμε μια φοβία; Τι είναι η αγοραφοβία και τι ο φόβος για τις... βελόνες; Στο επιστημονικό κείμενο που θα διαβάσετε θα κατανοήσετε απολύτως τι σημαίνει φόβος και τι φοβία και θα βρείτε αποτελεσματικούς τρόπους για να ξεπεράσετε τέτοιες καταστάσεις.



Του Εμμανουήλ Πολυζόπουλου

Ψυχίατρου- ψυχοθεραπευτή

Συμπτώματα, θεραπεία, και Αυτοβοήθεια

Σχεδόν ο καθένας από εμάς αντιμετωπίζει κάποιου τύπου φοβία με κάποια κατάσταση, αντικείμενο ή ζώο. Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτοί οι φόβοι είναι ήσσονος σημασίας. Αλλά, όταν οι φόβοι γίνονται τόσο σοβαροί που προκαλούν τεράστια ανησυχία και παρεμβαίνει στην κανονική ζωή σας, τότε έχετε φοβίες. Τα καλά νέα είναι ότι οι φοβίες μπορούν να αντιμετωπιστούν και να θεραπευτούν. Αυτοβοήθεια και στρατηγικές θεραπείας μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τους φόβους σας και να αρχίσετε να ζείτε τη ζωή που θέλετε.

Τι είναι μια φοβία;

Ο φόβος της πτήσης για την Μαρία

Η Μαρία είναι τρομοκρατημένη. Δυστυχώς, πρέπει να ταξιδεύει συχνά για την δουλειά της. Για εβδομάδες πριν από κάθε ταξίδι, έχει ένα κόμπο στο στομάχι της και αίσθηση άγχους. Την ημέρα της πτήσης, ξυπνάει αισθάνεται σαν να πρόκειται να λιποθυμήσει. Όταν είναι στο αεροπλάνο, έχει ταχυκαρδία, νιώθει ζαλάδα, και αρχίζει να κάνει υπέρπνοια (γρήγορες αναπνοές). Κάθε φορά είναι όλο και χειρότερο.

Ο φόβος πτήσης της Μαρίας τελικά έγινε με τον καιρό τόσο έντονος, που δήλωσε στον προϊστάμενο της ότι προτιμά να ταξιδεύει μόνο σε προορισμούς που μπορεί να πάει με το αυτοκίνητο. Ο προϊστάμενος της δεν ήταν ικανοποιημένος από αυτό, και η Μαρία δεν είναι σίγουρη για το τι θα συμβεί στο χώρο εργασίας. Φοβάται ότι θα υποβιβαστεί ή θα χάσουν τη δουλειά της. "Αλλά καλύτερα" λέει η ίδια, "παρά να ξαναταξιδέψει με αεροπλάνο.

Η φοβία είναι ένας έντονος φόβος για κάτι που, στην πραγματικότητα, αποτελεί ελάχιστο ή κανένα πραγματικό κίνδυνο. Οι συχνότερες φοβίες μπορούν να έχουν την μορφή της κλειστοφοβίας (παραμονή σε κλειστούς χώρους όπως ανελκυστήρες), φόβος ύψους, οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, έντομα, φίδια, βελόνες κλπ. Ωστόσο, μπορούμε να αναπτύξουμε φοβίες σχεδόν για οτιδήποτε. Οι περισσότερες φοβίες εμφανίζονται στην παιδική ηλικία, αλλά μπορούν επίσης να αναπτυχθούν σε ενήλικες.

Αν έχετε μια φοβία, ίσως συνειδητοποιείτε ότι ο φόβος σας είναι παράλογος, αλλά δεν μπορείτε να ελέγξετε τα συναισθήματά σας. Συχνά ακόμα και η σκέψη για το αντικείμενο ή την κατάσταση που σας προκαλεί φόβο, μπορεί να σας δημιουργεί άγχος. Και όταν τελικά εκτίθεστε πραγματικά στο παράγοντα που φοβάστε, ο τρόμος είναι αυτόματος και εξαιρετικά δυνατός.

Η εμπειρία είναι τόσο αγωνιώδης που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ριζική αλλαγή του τρόπου ζωής σας. Αν έχετε κλειστοφοβία, για παράδειγμα, μπορεί απορρίψετε μια προσοδοφόρα προσφορά εργασίας, αν πρέπει να μπαίνετε στο ασανσέρ για να φτάσετε στο γραφείο. Αν έχετε υψοφοβία, μπορεί να οδηγήσετε επιπλέον είκοσι χιλιόμετρα, προκειμένου να αποφύγετε μια ψηλή γέφυρα.

Η Κατανόηση και η Παραδοχή της φοβία σας είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της. Έχοντας μια φοβία δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι τρελός! Βοηθά επίσης να γνωρίζετε ότι οι φοβίες είναι ιδιαίτερα θεραπεύσιμες καταστάσεις. Μπορείτε να ξεπεράσετε το άγχος και τον φόβο σας, δεν έχει σημασία πόσο εκτός ελέγχου αισθάνεστε.

"Φυσιολογικός" φόβος έναντι φοβίας

Είναι φυσιολογικό και χρήσιμο ακόμα και να βιώσει το φόβο σε επικίνδυνες καταστάσεις. Ο φόβος είναι μια προσαρμοστική αντίδραση του ανθρώπου. Εξυπηρετεί ένα προστατευτικό σκοπό. Με το σώμα μας και το μυαλό σε εγρήγορση και έτοιμοι για δράση, είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε γρήγορα και να προστατεύσουμε τον εαυτό μας.

Αλλά στις φοβίες η απειλή είναι σε μεγάλο βαθμό υπερβολική ή ανύπαρκτη. Για παράδειγμα, είναι φυσικό να φοβάται κάποιος ένα γρύλισμα ενός Doberman, αλλά είναι παράλογο να είναι τρομοκρατημένος από ένα φιλικό σκυλάκι σε ένα λουρί, όπως θα μπορούσε να συνέβαινε, αν κάποιος έχει φοβία σκύλου.



Φυσιολογικοί φόβοι στα παιδιά

Πολλοί φόβοι της παιδικής ηλικίας είναι φυσικό και έχουν την τάση να αναπτύσσονται σε συγκεκριμένες ηλικίες. Για παράδειγμα, πολλά μικρά παιδιά φοβούνται το σκοτάδι και μπορεί να χρειαστεί ένα φως νύχτας για να κοιμηθούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν μια φοβία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα απαλλαγούν από αυτό το φόβο καθώς μεγαλώνουν.

Αν ο φόβος του παιδιού σας δεν παρεμβαίνει στην λειτουργικότητας της καθημερινής ζωής ή δεν προκαλεί μεγάλη αγωνία και άγχος, τότε δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Ωστόσο, αν ο φόβος είναι παρεμβαίνει με δυσλειτουργία σε κοινωνικές δραστηριότητες του παιδιού σας, σχολική επίδοση, ή τον ύπνο, μπορεί να πρέπει να δείτε ένα ειδικευμένο παιδοψυχίατρο.

Ποια από τους φόβους του παιδιού μου είναι φυσιολογικοί;

Οι ακόλουθα φόβοι είναι εξαιρετικά κοινοί και θεωρούντται φυσιολογικοί:

0-2 ετών - Δυνατούς θορύβους, ξένους, αποχωρισμός από τους γονείς, τα μεγάλα αντικείμενα.

3-6 χρόνια - Φανταστικό πράγματα όπως τα φαντάσματα, τέρατα, οι σκοτεινές, όταν κοιμούνται μόνα, όταν ακούν παράξενους ή άγνωστους γι' αυτά θορύβους.

7-16 χρόνια - Περισσότερα ρεαλιστικούς φόβους, όπως τραυματισμό, ασθένεια, σχολική επίδοση, τον θάνατο, τις φυσικές καταστροφές.

Οι κοινοί τύποι της φοβίας και του φόβου

Υπάρχουν τέσσερις γενικοί τύποι φοβίες και φόβους:

- Φοβίες των ζώων. Παραδείγματα περιλαμβάνουν το φόβο για τα φίδια, ο φόβος των αραχνών, ο φόβος των τρωκτικών, και ο φόβος των σκύλων.

- Φυσικό περιβάλλον φοβίες. Παραδείγματα περιλαμβάνουν το φόβο για τα ύψη, ο φόβος των καταιγίδων, ο φόβος του νερού, και ο φόβος του σκοταδιού.

- Περιστασιακή φοβία (τους φόβους που προκαλούνται από μια συγκεκριμένη κατάσταση). Παραδείγματα περιλαμβάνουν φόβος των κλειστών χώρων (κλειστοφοβία), ο φόβος της οδήγησης, φόβος των σηράγγων, και ο φόβος των γεφυρών.

- Αίμα-Ένεση-Τραυματισμός φοβία. Ο φόβος του αίματος, του φόβου για τραυματισμό, ή το φόβο της βελόνας ή άλλες ιατρικές διαδικασίες.

Κοινές φοβίες

Ο φόβος των αραχνών

Ο φόβος για τα φίδια

Ο φόβος για τα ύψη

Φόβος ή κλειστούς χώρους

Ο φόβος των καταιγίδων

Ο φόβος του βελόνες και ενέσεις

Ο φόβος της δημόσιας ομιλίας

Ο φόβος της πτήσης

Ο φόβος των μικροβίων

Ο φόβος της ασθένειας ή θανάτου

Μερικές φοβίες δεν εμπίπτουν σε μία από τις τέσσερις κοινές κατηγορίες. Οι φοβίες περιλαμβάνουν το φόβο του πνιγμού, ο φόβος να πάθει κάποιος μια σοβαρή ασθένεια όπως ο καρκίνος, το Έϊτζ κλπ, και ο φόβος των κλόουν.

Κοινωνική φοβία και ο φόβος της δημόσιας ομιλίας

Κοινωνική φοβία , που ονομάζεται επίσης διαταραχή κοινωνικού άγχους, είναι ο φόβος των κοινωνικών καταστάσεων όπου υπάρχει η έκθεση του υποκειμένου μπροστά σε ευρύ κοινό. Το άτομο αισθάνεται υπερβολικά αμήχανα και φοβάται ότι θα ταπεινωθεί μπροστά από τους άλλους. Το άγχος του για το πώς θα τον δούν, πως θα τον κρίνουν και τι θα σκεφτούν οι άλλοι μπορεί να οδηγήσει το άτομο να αποφύγει ορισμένες κοινωνικές καταστάσεις που θα διαφορετικά θα μπορούσε να αισθανθεί ωραία.

Ο φόβος της δημόσιας ομιλίας, μια εξαιρετικά κοινή φοβία, είναι ένα είδος κοινωνικής φοβίας. Άλλοι φόβοι που συνδέονται με την κοινωνική φοβία περιλαμβάνουν το φαγητό σε δημόσιους χώρους, να επικοινωνήσει κάποιος με άγνωστα άτομα, ο φόβος των γραπτών ή προφορικών εξετάσεων και αρκετοί άλλοι.

Αγοραφοβία (φόβος των ανοιχτών χώρων)

Αγοραφοβία είναι μια άλλη φοβία που δεν ταιριάζει απόλυτα σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις κατηγορίες. Παραδοσιακά, περιλαμβάνει το φόβο των δημόσιων χώρων και των υπαίθριων χώρων και αναπτύσσεται ως επιπλοκή της κρίσης πανικού .

Φοβάται έχοντας κρίση πανικού, γίνεστε ανήσυχοι σε περιπτώσεις όπου η διαφυγή θα ήταν δυσχερής, ή όπου η βοήθεια δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμη. Για παράδειγμα, είναι πιθανό το άτομο να αποφεύγει χώρους μαζικών συγκεντρώσεων, όπως τα εμπορικά κέντρα και κινηματογράφους. Μπορούν να αποφύγουν επίσης τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα, υπόγειες διαβάσεις, και άλλες μορφές μετακίνησης. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να αισθάνονται ασφαλείς μόνο στο σπίτι.

Τα σημεία και συμπτώματα των φοβιών

Τα συμπτώματα μιας φοβίας μπορεί να κυμαίνεται από ήπια αισθήματα του φόβου και του άγχους σε πλήρη εκδήλωση κρίσης πανικού. Συνήθως, όσο πιο κοντά βρίσκεστε στο πράγμα που φοβάστε, τόσο θα είναι μεγαλύτερος ο φόβος σας.

Σημεία και συμπτώματα της φοβίας

Δυσκολία στην αναπνοή

Ταχυκαρδία ή αίσθημα παλμών

Ο πόνος στο στήθος ή σφίξιμο

Τρόμος ή τάση για εμετό

Αίσθημα ζάλης ή λιποθυμία

Σφίξιμο στο στομάχι

Αίσθημα κρύου ή ζέστης, Μυρμήγκιασμα των αισθήσεων

Εφίδρωση

Συναισθηματικά- ψυχολογικά συμπτώματα μιας φοβίας

Αίσθημα πολύ μεγάλου άγχους ή πανικού

Αίσθημα μια έντονη ανάγκη φυγής

Αίσθηση "εξωπραγματικού" ή ότι ζείτε σε όνειρο.

Ο φόβος της απώλειας ελέγχου ή τρέλας

Αίσθηση σαν να πρόκειται να πεθάνετε

Αντιδράτε υπερβολικά, και αισθάνεστε ανίκανος να ελέγξετε τον φόβο σας.

Τα συμπτώματα της φοβίας αίματος

Τα συμπτώματα φοβίας αίματος-ενέσεως-τραύματος είναι ελαφρώς διαφορετικές από άλλες φοβίες. Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το θέαμα του αίματος ή μια βελόνα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε όχι μόνο φόβο, αλλά αηδία.

Όπως και άλλες φοβίες, μπορείτε αρχικά να αισθάνεστε ανήσυχοι και με την καρδιά σας να επιταχύνει τους παλμούς της. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες φοβίες, αυτή η ταχυκαρδία ακολουθείται από μια γρήγορη πτώση της πίεσης του αίματος, η οποία οδηγεί σε ναυτία, ζάλη και λιποθυμία. Παρά το γεγονός ότι ο φόβος της λιποθυμίας είναι κοινός σε όλες τις ειδικές φοβίες, η φοβία αίματος/τραυματισμού είναι η μόνη φοβία όπου λιποθυμία μπορεί να συμβεί στην πραγματικότητα.

iatropedia.gr

Βρέθηκε το φάρμακο που σε ξεμεθά σε δευτερόλεπτα-Πως θα περάσεις το αλκοτέστ


Όλοι λίγο πολύ έχουμε βρεθεί να πίνουμε ένα ή πολλά ποτηράκια παραπάνω προκαλώντας πολλές φορές δυσάρεστα αποτελέσματα. Όμως οι ερευνητές του MIT ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει ένα δραστικότατο αντίδοτο για το αλκοόλ που σε ξεμεθά και σε απαλλάσσει από όλα τα δυσάρεστα που συνεπάγεται η χρήση του σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα.

Πρόκειται για μια νανοκάψουλα που περιέχει μια ευρεία γκάμα ενζύμων που διασπούν το αλκοόλ με τον ίδιο τρόπο που το διασπά και το συκώτι αλλά σε πολύ λιγότερο χρόνο.

Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια έδειξαν ότι η η δράση του συγκεκριμένου φαρμάκου είναι πράγματι πολύ αποτελεσματική, με τα ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε να επανέρχονται σε κατάσταση νηφαλιότητας πολύ πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα. Οι επιστήμονες φιλοδοξούν ότι μελλοντικά το φάρμακο θα μπορεί να χορηγείται και στον άνθρωπο, συμβάλλοντας ουσιαστικά και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

koolnews.gr

Απίστευτες εικόνες... Μια ημέρα με τις αλυσοδεμένες γυναίκες που θάβουν πτώματα!!!


Ο εφιάλτης ενός εξάωρου κάτω από τον καυτό ήλιο, με βαριά αλυσίδα στα πόδια, με μετρημένο νερό και με την υποχρέωση να θάψουν τα πτώματα που έχουν ξεμείνει στα αζήτητα είναι παράδεισος μπροστά σε αυτό που τις περιμένει εάν μείνουν στο κελί. Οι γυναίκες των πιο σκληρών φυλακών της Αμερικής ανοίγουν την καρδιά τους.


H «συμμορία των αλυσοδεμένων γυναικών» διαλύθηκε το 1950 έπειτα από θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το 1995, όμως, ο σερίφης Τζο Αρπάιο, επανέφερε το φρικτό δίλημμα για τις καταδίκους των γυναικείων φυλακών: μια μέρα εξαντλητικής εργασίας στην έρημο της Αριζόνας ή 23 ώρες στο κελί των πιο σκληρών φυλακών των ΗΠΑ;

Parakseno.gr : article 2166260 13d3bddc000005dc 800 964x512 Μια ημέρα με τις αλυσοδεμένες γυναίκες που θάβουν πτώματα!!!
Οι εθελόντριες της «συμμορίας» είναι υποχρεωμένες να κυκλοφορούν αλυσοδεμένες, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία άλλη φυλακή ολόκληρης της χώρας, και να σκάβουν λάκκους για την ταφή πτωμάτων που έχουν ξεμείνει στο νεκροτομείο επειδή είναι «αγνώστων στοιχείων» ή οι συγγενείς τους αρνήθηκαν να τα παραλάβουν.
Parakseno.gr : article 2166260 13d3bc43000005dc 706 964x506 Μια ημέρα με τις αλυσοδεμένες γυναίκες που θάβουν πτώματα!!!
Για τις αλυσοδεμένες φυλακισμένες της Αριζόνας η ημέρα ξεκινά στις 6 το πρωί. Φορούν τις χαρακτηριστικές φόρμες του εγκλεισμού, στοιχίζονται σε μια σειρά για να δεθούν μεταξύ τους με αλυσίδες και επιβιβάζονται στο λεωφορείο που θα τις μεταφέρει από την φυλακή Estrella (Το Αστέρι) στην έρημο.
Parakseno.gr : article 2166260 13d3bbd4000005dc 864 964x549 Μια ημέρα με τις αλυσοδεμένες γυναίκες που θάβουν πτώματα!!!
Στα καθήκοντά τους συμπεριλαμβάνεται το ξεχορτάριασμα της λεωφόρου Maricopa County και η ταφή πτωμάτων σε τάφους τους οποίους οι ίδιες σκάβουν κάτω από τον ήλιο, σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 37 βαθμούς Κελσίου και με μονάχα ένα μικρό φλασκί νερό στις μπότες τους.
Parakseno.gr : article 0 13d3c01a000005dc 96 964x633 Μια ημέρα με τις αλυσοδεμένες γυναίκες που θάβουν πτώματα!!!
Όταν η δουλειά τελειώσει -έπειτα από 10 και πλέον ώρες- θα πρέπει να καθαρίσουν τα παπούτσια τους από τη σκόνη, να πλύνουν τα ρούχα τους, να ακούσουν την κατήχηση από τον ιερέα κι έπειτα να επιστρέψουν στα μικροσκοπικά κελιά τους.
Parakseno.gr : article 2166260 13d3c00b000005dc 922 964x655 Μια ημέρα με τις αλυσοδεμένες γυναίκες που θάβουν πτώματα!!!
Οι ίδιες λένε πως το πρόγραμμα αυτό είναι υποχρεωμένες να το τηρούν επτά ημέρες την εβδομάδα, γνωρίζοντας ότι ποτέ καμία δεν έχει αποδράσει και αντιμετωπίζοντας φοβερές δυσκολίες στην έρημο για βιολογικές ανάγκες που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν παρά μόνο σε κοινή θέα.
Parakseno.gr : article 2166260 13d3be71000005dc 549 964x645 Μια ημέρα με τις αλυσοδεμένες γυναίκες που θάβουν πτώματα!!!
Παρόλα αυτά, όλες τους δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν τολμούν να σκεφτούν πώς θα ήταν η έγκλειστη ζωή τους εάν αντί για τη «συμμορία των αλυσοδεμένων γυναικών» έπρεπε να μένουν στη φυλακή με τις υπόλοιπες βαρυποινίτισσες. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα οι φυλακισμένες θα έπρεπε να μείνουν στο κελί 23 ώρες και να κυκλοφορήσουν έξω από αυτό μονάχα μία.
Parakseno.gr : article 2166260 13d3bec0000005dc 43 964x636 Μια ημέρα με τις αλυσοδεμένες γυναίκες που θάβουν πτώματα!!!
Η επιλογή των γυναικών για τη συμμορία γίνεται κυρίως βάσει της ποινικά κολάσιμης πράξης για την οποία έχουν καταδικαστεί, με προτεραιότητα σε όσους μπήκαν φυλακή για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ναρκωτικών ή απαγορευμένων ουσιών.
Parakseno.gr : article 2166260 13d3c165000005dc 59 964x563 0 Μια ημέρα με τις αλυσοδεμένες γυναίκες που θάβουν πτώματα!!!
Όσες μάλιστα δείξουν καλή συμπεριφορά έχουν πολλές πιθανότητες έπειτα από ενός μήνα βασανιστικών εργασιών στην έρημο να επιβραβευτούν με το προνόμιο ενός κρεβατιού σε στρατιωτικές σκηνές δίπλα στο κτίριο της φυλακής!
Parakseno.gr : article 2166260 13d3c08b000005dc 877 964x654 Μια ημέρα με τις αλυσοδεμένες γυναίκες που θάβουν πτώματα!!!
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει πολλές φορές κατηγορήσει τον σερίφη της πολιτείας για φυλετικές διακρίσεις και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω των αλυσίδων, της απαγόρευσης στην πρόσβαση νερού κατά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας αλλά και της παροχής σάπιων τροφίμων στις φυλακισμένες.
Parakseno.gr : article 2166260 13d3c07a000005dc 237 964x655 Μια ημέρα με τις αλυσοδεμένες γυναίκες που θάβουν πτώματα!!!
Parakseno.gr : article 2166260 13d3c2c7000005dc 343 964x535 Μια ημέρα με τις αλυσοδεμένες γυναίκες που θάβουν πτώματα!!!
Parakseno.gr : article 0 13d3bfb3000005dc 84 964x504 Μια ημέρα με τις αλυσοδεμένες γυναίκες που θάβουν πτώματα!!!

ΠΗΓΗ FEVGATO