Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ράλι Ακρόπολις: Την... πάτησε και ο Novikov, πήρε κεφάλι ο Latvala!

Αλλαγή στην κορυφή της γενικής με τον Φινλανδό να παίρνει κεφάλι, μετά τα προβλήματα του Ρώσου...

 To πρώτο πέρασμα από το Γυμνό -2η ειδική του Σαββάτου- επεφύλασσε δυσάρεστη έκπληξη για τον πρωτοπόρο της γενικής, Evgeny Novikov.

O Ρώσος χτύπησε μια πέτρα και έχασε σχεδόν 4,5 λεπτά λόγω κλαταρισμένου ελαστικού (το οποίο άλλαξε) και ίσως και προβλήματος στην ανάρτηση.
Έτσι έπεσε στην 8η θέση της γενικής, με τον Jari-Matti Latvala να έχει πάρει τα ηνία του αγώνα. «Παρ' όλα αυτά δε χάνει το κουράγιο του και όπως λέει χαρακτηριστικά: «Θα κερδίσουμε χρόνο στην επόμενη ειδική».
Ο Φινλανδός οδηγός της Volkswagen από την πλευρά του σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην ειδική και προηγείται με 15,6" του Dani Sordo. Στην 3η θέση ακολουθεί ο Thierry Neuville που απέχει 43,5" από την κορυφή.
O Sebastien Ogier έχει επιστρέψει στον αγώνα χάρη στο Rally 2 αλλά έχει βουνό να σκαρφαλώσεις μιας και απέχει 10 λεπτά από την κορυφή, ενώ δύσκολα είναι τα πράγματα και για τον Mikko Hirvonen που βρίσκεται στην 11η θέση, 6 λεπτά πίσω από τον πρώην ομόσταβλό του στη Ford, Latvala.
Για τους χρόνους μπορείτε να ενημερώνεστε από το επίσημο site του αγώνα...
Ας δούμε τα σχόλια των πρωταγωνιστών μετά την ολοκλήρωση της 4ης ειδικής του αγώνα...

2. HIRVONEN Mikko - LEHTINEN Jarmo
«Κανένα πρόβλημα, αρκετά σκληρή ειδική, αλλά όλα καλά. Έχει λίγη σκόνη, αλλά δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα».
3. SORDO Daniel - DEL BARRIO Carlos
«Ήταν καλά. Ωραία ειδική, με ρυθμό - στο τέλος είχε πιο αργά και δύσκολα σημεία. Δεν πήρα ρίσκο. Ο Evgeny και ο Jari-Matti πιέζουν πολύ, και σε αυτούς τους ρυθμούς είναι εύκολο να γίνει το λάθος».
4. OSTBERG Mads - ANDERSSON Jonas
«Πολύ σκληρή ειδική. Πολλή υπερστροφή, νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα με το πίσω διαφορικό. Ήταν δύσκολη οδήγηση. Θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε πριν από την επόμενη ειδική».
5. NOVIKOV Evgeny - MINOR Ilka
«Νομίζω χτυπήσαμε την ίδια πέτρα που είχε χτυπήσει πέρσι ο Jari-Matti! Σταματήσαμε να το αλλάξουμε ελαστικό. Ίσως έχουμε πρόβλημα με την ανάρτηση. Θα κερδίσουμε χρόνο στην επόμενη ειδική».
6. AL ATTIYAH Nasser - BERNACCHINI Giovanni
«Πολύ πολύ σκληρή. Προσπαθήσαμε να ολοκληρώσουμε χωρίς προβλήματα. Είναι δύσκολη hμέρα για όλους. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε καλό ρυθμό και θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».
7. LATVALA Jari-Matti - ANTTILA Miikka
«Πολύ σκληρή και δύσκολη ειδική. Χτύπησα ένα τοιχίο και υπήρχε μια πέτρα, νόμιζα πως είχαμε λάστιχο. Ήμασταν πολύ τυχεροί».
8. OGIER Sébastien - INGRASSIA Julien
«Σκληρή ειδική, αλλά αποφύγαμε τα προβλήματα. Είναι σε καλύτερη κατάσταση φέτος, ιδίως το δεύτερο κομμάτι της ειδικής είναι καλύτερο. Θα οδηγήσουμε όλη μέρα και θα δούμε τι θα γίνει, είναι δύσκολο να προβλέψουμε από τώρα. Θα πιέσουμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
9. MIKKELSEN Andreas - MARKKULA Mikko
«Έκανα λάθος στο τέλος, άργησα να φρενάρω και βρέθηκα στο λάθος σημείο του δρόμου. Έπρεπε να κάνω όπισθεν. Έχασα περίπου 15 δλ. Μέχρι εκείνο το σημείο ήταν όλα καλά. Δύσκολη ειδική».
10. AL QASSIMI Khalid – MARTIN Scott
«Ήταν πολύ σκληρή ειδική. Στην προηγούμενη είχαμε δύο τετ-α-κε, και προσπαθούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, πράγμα δύσκολο με αυτές τις συνθήκες».
11. NEUVILLE Thierry - GILSOUL Nicolas
«Αρκετά καλά. Ήμουν προσεκτικός σε κάποια σημεία, δεν πίεσα, δυσκολεύτηκα λίγο με φρένα, νομίζω υπερθερμάνθηκαν λίγο, αλλά όλα καλά. Η ειδική καθαρίζει, αλλά όσο περνά η ώρα χαλάει κιόλας».
21. PROKOP Martin - ERNST Michal
«Δεν ήταν πολύ σκληρό. Προσπαθήσαμε να συγκεντρωθούμε, δεν είχαμε δύσκολες στιγμές και προσπαθώ να βελτιώσω την οδήγησή μου. Έχει σκόνη, αλλά μπορείς να δεις τις στροφές. Στην 1η ειδική είχα πρόβλημα με τις σημειώσεις και δεν μπόρεσα να συγκεντρωθώ».

2 σχόλια:

  1. Πάρτε μία γεύση από την πρώτη μέρα του Ράλι εδώ :

    http://streamcloud.eu/55t1d2yitg6l/GrandPrix.OTEtv.31.05.13.WRC.Rally_Acropolis.DSR.x264.GrLTv.mkv.html

    Καθώς και της δεύτερης εδώ :

    http://streamcloud.eu/f9q6dg6zcnyq/WRC.2013.Round6.Greece.Highlights.2nd.day.01.06.13.OTEtv.DSR.x264.GRE.GrLTv.mkv.html

    Προσφορά για όλους τους λάτρεις του σπόρ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν σου άρεσε το άρθρο άφησέ μας ένα σχόλιο...