Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ράλι Ακρόπολις: Όλα τα λεφτά η νυχτερινή ειδική της Παρασκευής (31/5)

Δύο ειδικές διαδρομές περιλαμβάνει το αγωνιστικό πρόγραμμα της Παρασκευής, με τα πληρώματα να πέφτουν κατευθείαν στα... βαθιά.

 Αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης του 59ου Ράλι Ακρόπολις που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο, στις 17:00GR (OTE TV), οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν προς την Κινέτα για την πρώτη ειδική της ημέρας η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 18:28GR. Πρόκειται για την ειδική Κινέτα - Πίσσια μήκους 47,70 χιλιομέτρων...

Στα αγωνιστικά θα έχουν τοποθετηθεί προβολείς καθώς μετά την SS1 ακολουθεί η νυχτερινή ειδική που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η σκόνη θα παίξει ρόλο στη δοκιμασία και για να μην υπάρξουν σοβαρά προβλήματα με την ορατότητα, τα αυτοκίνητα 1ης προτεραιότητας (του WRC δηλαδή) θα εκκινούν ανά 4 λεπτά ενώ τα υπόλοιπα ανά 2 λεπτά.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα αγωνιστικά του WRC μπαίνουν στις ειδικές ανά 2 λεπτά και των άλλων κατηγοριών ανά ένα.
Αναλυτικά η παρουσίαση των ειδικών της Παρασκευής.
  • SS1 ΚΙΝΕΤΑ-ΠΙΣΣΙΑ
  • Μήκος: 47,70 χλμ.
  • Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 18:28GR
Περιγραφή: Κλασική ε.δ. του Ράλι Ακρόπολις. Αργή ανηφορική και σε σκληρό έδαφος στην αρχή, περνάει σε πολύ γρήγορο κομμάτι και φαρδύ για περίπου 3 χλμ. Στη συνέχεια, για περίπου 6 χλμ. τα αυτοκίνητα θα μπουν σε δευτερεύοντα χωματόδρομο, επίσης πολύ γρήγορο, αλλά στενό, πριν βγουν και πάλι στον κυρίως δρόμο και μετά από 4 χλμ. στην άσφαλτο. Τα 4,5 χλμ. της ασφάλτου είναι πολύ γλιστερά και θεαματικά. Μετά την είσοδό τους στο χώμα τα αυτοκίνητα θα κινηθούν σε πιο κλειστό κομμάτι, μέχρι να «μπουν» στην περσινή Power Stage. Συνεχίζει με 13,30 χλμ. με τη φορά των περυσινών Αγίων Θεοδώρων σε πολύ καλής ποιότητας οδόστρωμα. Τα τελευταία 8 χλμ. είναι κατά 2,5 χλμ. ανηφορικά και σε δύσκολο οδόστρωμα, ενώ στη συνέχεια γίνονται γρήγορα και κατηφορικά μέχρι τον τερματισμό.
  • SS2 KΙΝΕΤΑ
  • Μήκος: 26,05 χλμ.
  • Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 21:26GR
Περιγραφή: Η Κινέτα είναι τα πρώτα 26,05 χλμ. της Ε.Δ. 1, ενώ από το 15,27 χλμ. μέχρι σχεδόν το τέλος της, είναι όμοια με τη νυχτερινή «Νέα Πολιτεία» του 2011.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν σου άρεσε το άρθρο άφησέ μας ένα σχόλιο...