Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ράλι Ακρόπολις: Εντυπωσιακός Novikov στο 1ο σκέλος!

Ο 22χρονος Μοσχοβίτης προηγείται με μισό λεπτό διαφορά του Sordo...

 

Επεισοδιακή η 1η μέρα του 59ου Ράλι Ακρόπολις με πολλές εκπλήξεις στη γενική. Ο Sebastien Ogier εγκατέλειψε πριν πει... κύμινο εξαιτίας προβλήματος στην τροφοδοσία, την ώρα που ο Evgeny Novikov έκανε πάρτι στις 2 πρώτες ειδικές τις οποίες και πήρε, με αποτέλεσμα να προηγείται στη γενική κατάταξη έχοντας μάλιστα μισό λεπτό διαφορά από τον Dani Sordo.
Στην 3η θέση φιγουράρει ο Jari-Matti Latvala με το 2ο Volkswagen Polo R WRC, που απέχει 39 δευτερόλεπτα από την κορυφή. Ο Thierry Neuville ακολουθεί στην 4η θέση με τη διαφορά από τον πρωτοπόρο να είναι στα 51 δευτερόλεπτα.
Ο Αndreas Mikkelsen έχει πλασαριστεί στην 5η θέση, με τον Al Attiyah να ακολουθεί. Την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν ο Martin Prokop, o Al Qassimi, o Mads Ostberg και ο Robert Kubica στην παρθενική του συμμετοχή σε Ακρόπολις, ο οποίος μάλιστα οδηγεί τον αγώνα στη κατηγορία WRC-2.
Σημαντικό έδαφος έχει χάσει από την 1η ειδική ο Mikko Hirvonen στην προσπάθεια που κάνει να καλύψει τη διαφορά που τον χωρίζει στη βαθμολογία από τον Ogier. Ο Φινλανδός έκλεισε τη μέσα στην 15η θέση έχοντας χάσει κάτι παραπάνω από 6 λεπτά.
Ας δούμε τι είπαν οι πρωταγωνιστές στο τέλος της νυχτερινής ειδικής... 

2. HIRVONEN Mikko - LEHTINEN Jarmo
«Δεν είμαι ευχαριστημένος. Σχεδόν τούμπαρα το αυτοκίνητο, στο ασφάλτινο κομμάτι άνοιξα την τροχιά και βρεθήκαμε στις δύο ρόδες».
3. SORDO Daniel - DEL BARRIO Carlos
«Η οδήγηση ήταν πιο καθαρή. Έχασα χρόνο, ήταν μια δύσκολη ημέρα, αλλά είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ χωρίς προβλήματα».
4. OSTBERG Mads - ANDERSSON Jonas
«Δύσκολη ειδική, είμαι απογοητευμένος μετά την 1η ειδική. Είναι δύσκολο να επανέλθω. Θα προσπαθήσω να είμαι σε καλύτερη κατάσταση αύριο και να το παλέψω όσο μπορώ».
5. NOVIKOV Evgeny - MINOR Ilka
«Πήγαμε αρκετά καλά. Κάναμε κάποια μικρά λάθη με τα φρένα στο σκοτάδι. Όλα καλά, είναι καλό που προηγούμαστε αύριο».
6. AL ATTIYAH Nasser - BERNACCHINI Giovanni
«Κάτι δεν πάει καλά με το αυτοκίνητο, με το εμπρός τμήμα. Νομίζω συνέβη στη μεγάλη ειδική. Θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε και να μην κάνουμε λάθη».
7. LATVALA Jari-Matti - ANTTILA Miikka
«Ήταν διασκεδαστικό, κανένα πρόβλημα με τη σκόνη. Το θέμα με το χειρόφρενο λύθηκε στο σέρβις. Το αυτοκίνητο υποστρέφει σε κάποια σημεία και δεν ξέρω το λόγο, γιατί δεν ήταν έτσι στις δοκιμές».
9. MIKKELSEN Andreas - MARKKULA Mikko
«Ήταν λίγο δύσκολα στην ειδική. Χάλασε η ένδειξη ταχυτήτων, έδειχνε μόνο 3η. Κάποιες φορές ήμουν με μία πάνω, άλλες με μία κάτω. Προσπάθησα να μετράω τις αλλαγές».
10. AL QASSIMI Khalid - MARTIN Scott
«Η ειδική είχε πολλές πέτρες, αλλά η πρόσφυση είναι καλύτερη, μπόρεσα να οδηγήσω, το ευχαριστήθηκα. Τα παιδιά στο σέρβις έκαναν καλή δουλειά. Είναι συναρπαστικό να οδηγείς νύχτα».
11. NEUVILLE Thierry - GILSOUL Nicolas
«Το αυτοκίνητο είναι καλύτερο τώρα. Τα ελατήρια ήταν μαλακά και έπρεπε να κόψουμε σε κάποια σημεία. Χτυπήσαμε ένα μεγάλο βράχο, αλλά ξεφύγαμε αλώβητοι».
21. PROKOP Martin - ERNST Michal

«Ήταν πολύ καλύτερα απ' ό,τι περίμενα. Δεν είχε σκόνη, τα φώτα μας ήταν καλά και η πρόσφυση πολύ καλύτερη. Αύριο η θέση εκκίνησης θα είναι καλύτερη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν σου άρεσε το άρθρο άφησέ μας ένα σχόλιο...