Εύκολα Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια!
Υλικά
Για 45 άτομα
- 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
- 250 g βούτυρο
- 8,5 μπάλες παγωτό βανίλια
- 1 κ.γ κακάο
- 6-8 σταγόνες άρωμα μέντας
- 1,5 κ.γ. βανίλια
- 350 g τσιπς σοκολάτας
- 1/3 της πλάκας κεριού παραφίνης
Εκτέλεση Συνταγής
Χτυπάμε μαζί το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και το χωρίζουμε σε 4 μπολ.
Προσθέτουμε 2 μπάλες παγωτού στο κάθε ένα και 2,5 στο μπολ μέντας.
Επίσης προσθέτουμε στο 1 μπολ το κακάο, στο δεύτερο τις σταγόνες μέντας και στο τρίτο
τη βανίλια και ανακατεύουμε. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10'
Για την επικάλυψη:
Λιώνουμε τα τσιπς σοκολάτας και την παραφίνη σε μπεν μαρί. Βάζουμε οδοντογλυφίδες στις μπαλίτσες
και τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε αλουμινόχαρτο ή σε λαδόκολα.
Βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες και καλύπτουμε τα σημεία που δεν έχουν σοκολάτα.
Διατηρούμε στο ψυγείο για εβδομάδες σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αν σου άρεσε το άρθρο άφησέ μας ένα σχόλιο...