Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ράλλυ Σουηδίας 2013: Ο S. Ogier μένει πρώτος στη γενική κατάταξη του 61ου Σουηδικού αγώνα

Θεαματικός αλλά πάνω από όλα σταθερός και γρήγορος ο S. Ogier πηγαίνει προς την πρώτη του νίκη με την ομάδα της VW στο ράλλυ Σουηδίας 

"Ήρθε η στιγμή να διατηρήσουμε τη διαφορά και όχι να πιέσουμε" δήλωσε ο S. Ogier. Ο 29χρονος οδηγός της VW πίεσε την Παρασκευή (8/2) ανέβασε τη διαφορά από τον δεύτερο S. Loeb στο μισό λεπτό και οδήγησε συντηρητικά το Σάββατο (9/2) χωρίς να ρισκάρει.
Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής από την άλλη πλευρά παραδέχτηκε την ανωτερότητα του πρώην συναθλητή του λέγοντας πως ο ρυθμός του ήταν άπιαστος σε κάποια σημεία.

Η νίκη στην 11η Ειδική Διαδρομή βοήθησε τον οδηγό της Citroen να σταθεροποιηθεί στη δεύτερη θέση και να ξεφύγει από τον Jari-Matti Latvala.

Ο Φινλανδός κέρδισε τη 10η Ειδική Διαδρομή (Fredriksberg), αλλά ήταν υπερβολικά προσεκτικός και εκτός ρυθμού στην επόμενη (Rammen) χάνοντας, 13.8” από τον S. Loeb και επιτρέποντας στον Mads Ostberg (Μ-Sport Ford Fiesta WRC) να πλησιάσει 1,5”.

Άτυχος ήταν ο Pontus Tidemand (M-Sport Ford Fiesta WRC) όταν εγκατέλειψε με προβλήματα στον κινητήρα του Fiesta. Η ατυχία του ωφέλησε το δίδυμο της M-Sport, Juho Hanninen και Thierry Neuville, για την έκτη και έβδομη θέση.

Εκτός αγώνα είναι ο Matthew Wilson (M-Sport Ford Fiesta WRC) ενώ ο Mikko Hirvonen (Citroen DS3 WRC) παλεύει από την 26η θέση μετά την έξοδο που είχε τη πρώτη ημέρα.



ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1.Sebastien Ogier (VW Polo R WRC) 1.47:21.3”

2.Sebastien Loeb (Citroen DS3 WRC) + 25,2”

3.Jari-Matti Latvala (VW Polo R WRC)+ 39”

4.Mads Ostberg (Μ-Sport Ford Fiesta WRC) + 40,5”

5.Evgeny Novikov (Μ-Sport Ford Fiesta WRC) + 1:25.3”

6.Juho Hanninen (Μ-Sport Ford Fiesta WRC) + 2:23.4”
 
auto.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν σου άρεσε το άρθρο άφησέ μας ένα σχόλιο...