Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

10/1/2013 Καλιφόρνια ΗΠΑ Τουλάχιστον ένα στα έξι αστέρια έχει ένα πλανήτη μεγέθους Γης

Η μαγεία της αναζήτησης για μια δίδυμο της Γης ξανά είναι στο προσκήνιο. Χρησιμοποιώντας το διαστημικό σκάφος Kepler της NASA, οι αστρονόμοι αρχίζουν να βρίσκουν πλανήτες του μεγέθους της Γης σε τροχιά γύρω από μακρινά άστρα. Μια νέα ανάλυση απο το Kepler  δείχνουν ότι περίπου το 17 τοις εκατό των άστρων που διαθέτουν πλανήτες του μεγέθους της Γης είναι σε τροχιά πιο κοντά από τον Ερμή. Δεδομένου ότι ο Γαλαξίας μας έχει περίπου 100 δισεκατομμύρια άστρα, υπάρχουν τουλάχιστον 17 δισεκατομμύρια πλανήτες στο μέγεθος Γης  εκεί έξω.

Ο Francois Fressin, του Harvard-Smithsonian  του Κέντρου Αστροφυσικής (CFA), παρουσίασε την ανάλυση σε συνέντευξη Τύπου της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας στο Long Beach της Καλιφόρνιας αναφέροντας λεπτομερώς την έρευνα που έγινε δεκτή για δημοσίευση στο Astrophysical Journal.

Το Κέπλερ ανιχνεύει πλάνητες υποψηφίους με τη μέθοδο της διέλευσης, παρακολουθώντας έναν πλανήτη να διασχίζει το αστέρι του και να δημιουργήσει μια μίνι έκλειψη που παραμορφώνει το αστέρι ελαφρώς. Στους πρώτους 16 μήνες της έρευνας εντοπίστηκαν περίπου 2.400 υποψήφιοι. Με την προσομοίωση της έρευνας του Κέπλερ, ο Fressin και οι συνεργάτες του ήταν σε θέση να διορθώσουν τη πληρότητα αυτού του καταλόγου των υποψηφίων σε τροχιά γύρω από άλλα άστρα, κοντά στο μέγεθος της Γης.

Τα περισσότερα άστρα σαν τον ήλιο έχουν πλανήτες
Συνολικά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 50 τοις εκατό των άστρων έχουν έναν πλανήτη της σαν τη Γη-ή μεγαλύτερο μέγεθος σε μια στενή τροχιά. Με την προσθήκη μεγαλύτερων πλανητών, που έχουν ανιχνευθεί σε ευρύτερες τροχιές μέχρι την τροχιακή απόσταση της Γης, ​​αυτός ο αριθμός φθάνει τα 70 τοις εκατό. Εξάγοντας  συμπεράσματα από τις εν εξελίξει παρατηρήσεις του Κέπλερ και με τα αποτελέσματα από άλλες τεχνικές ανίχνευσης, φαίνετε  σχεδόν ότι όλα τα άστρα σαν τον ήλιο να έχουν πλανήτες.

Η ομάδα στη συνέχεια ομαδοποίησε τους πλανήτες σε πέντε διαφορετικά μεγέθη. Βρήκαν ότι το 17 τοις εκατό των άστρων έχουν έναν πλανήτη 0,8 έως 1,25 φορές το μέγεθος της Γης σε τροχιά από 85 ημέρες ή και λιγότερο. Περίπου το ένα τέταρτο των άστρων έχουν ένα μια σούπερ-Γη (1,25 - 2 φορές το μέγεθος της Γης) σε μια τροχιά 150 ημερών ή λιγότερο. (Μεγαλύτερη πλανήτες μπορούν να ανιχνευθούν σε μεγαλύτερες αποστάσεις πιο εύκολα.) Το ίδιο κλάσμα των άστρων έχει ένα μίνι-Ποσειδώνα σε τροχιές μέχρι 250 ημέρες μακριές.

Μεγαλύτεροι οι πλανήτες είναι πολύ λιγότεροι.   Μόνο περίπου το 3 τοις εκατό των άστρων έχουν ένα μεγάλο Ποσειδώνα (4 - 6 φορές τη Γης), και μόνο το 5 τοις εκατό των άστρων έχουν ένα τεράστιο φυσικό αεριού πλανήτη  (6 - 22 φορές τη Γης) σε μια τροχιά 400 ημέρες ή και λιγότερο.

Οι
Μικρότεροι  πλανήτες δεν είναι επιλεκτικοί
Οι ερευνητές, επίσης, στο ερώτημα εάν ορισμένα μεγέθη των πλανητών είναι περισσότερο ή λιγότερο συχνοί γύρω από ορισμένους τύπους άστρων. Βρήκαν ότι για κάθε μέγεθος πλανήτη, εκτός από τους γίγαντες αερίου, ο τύπος του αστεριού δεν έχει σημασία. 

πηγή: huforc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν σου άρεσε το άρθρο άφησέ μας ένα σχόλιο...