Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Προσοχή, το κινητό σας ίσως κρύβει… απατεώνες

Προσοχή, το κινητό σας ίσως κρύβει… απατεώνες


Πόσο ασφαλείς αισθάνεστε κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το κινητό σας για να στείλετε ένα μήνυμα, να σερφάρετε στο Ιντερνετ ή να κατεβάσετε μια εφαρμογή;
Αν απαντήσατε «πολύ», το πιθανότερο είναι να μη γνωρίζετε ότι οι επιθέσεις στα κινητά τηλέφωνα είναι, πλέον, τόσο συχνές όσο και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αν απαντήσατε «καθόλου», τότε ήρθε η ώρα να θωρακίσετε τη συσκευή σας απέναντι στους ψηφιακούς κινδύνους.
Τους τελευταίους μήνες οι κυβερνοεγκληματίες έχουν βάλει στο στόχαστρο τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, η χρήση των οποίων εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο.
Εγκαθιστώντας αόρατους ιούς παραβιάζουν την ασφάλεια των συσκευών, κλέβουν προσωπικά δεδομένα (από μηνύματα και φωτογραφίες μέχρι κωδικούς και αριθμούς τηλεφώνων) και – σε ορισμένες περιπτώσεις – αποκτούν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Τα κρούσματα εξαπάτησης κατόχων κινητών τηλεφώνων έχουν αυξηθεί τόσο πολύ ώστε το FBI αναγκάστηκε να εκδώσει προειδοποίηση εφιστώντας την προσοχή των χρηστών στο «κακόβουλο λογισμικό που πλήττει τα smartphones».
Περισσότεροι από 750 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη είναι σήμερα κάτοχοι έξυπνων κινητών. Στην Ελλάδα υπάρχουν 15,2 εκατ. συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας (στοιχεία τηλεπικοινωνιακών παρόχων), ενώ εκτιμάται ότι τα smartphones αντιστοιχούν στο 35% των κινητών.
πηγη tsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν σου άρεσε το άρθρο άφησέ μας ένα σχόλιο...