Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

WRC 2013: ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ VW ΣΤΟ RALLY ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ!

Πρώτη συμμετοχή σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, πρώτη ειδική διαδρομή, πρώτος θρίαμβος! Η Volkswagen έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στη περιπέτεια της στο WRC, με τους Sebastien Ogier/Julien Ingrassia να σημειώνουν το καλύτερο χρόνο στην εναρκτήρια ειδική του Ράλι Μόντε Κάρλο!
Sebastian Ogier


"Κάναμε καλή αρχή στο “Μόντε” και είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν όμως μόνο η πρώτη μέρα, τα σημερινά αποτελέσματα δεν σημαίνουν πολλά. Αυτό το ράλι έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά. Η αίσθηση από το Polo R WRC είναι καλή και προφανώς είμαι ενθουσιασμένος που κέρδισα την πρωινή ειδική. Απλά βρήκα ρυθμό, δεν πίεζα υπερβολικά και ομολογώ πως ξαφνιάστηκα όταν είδα τους χρόνους", παραδέχθηκε ο 29χρονος Γάλλος.
Πίσω του βρίσκονται τα δύο εργοστασιακά DS3 WRC με τους Mikko Hirvonen και Dani Sordo ενώ το έτερο VW, του Jari-Matti Latvala είναι στη 5η θέση της κατάταξης. Ο Φινλανδός έκανε κακό ξεκίνημα αλλά ανέκαμψε στις απογευματινές ειδικές.
"Επιβιώσαμε αυτής της τυπικά απρόβλεπτης πρώτης ημέρας στο “Μόντε”. Αυτό είναι που έχει σημασία. Απλά δεν ήταν η μέρα μου. Στη πρώτη ειδική πίεσα τόσο τα ελαστικά μου που αναγκαστήκαμε να τα αλλάξουμε καθοδόν για τη δεύτερη. Μετά κάναμε ένα λάθος στον υπολογισμό των χρόνων και φτάσαμε στην εκκίνηση με καθυστέρηση, πράγμα που μας έφερε ποινή. Στη τέταρτη ειδική αναγκαστήκαμε να τρέξουμε στα τελευταία πέντε χιλιόμετρα με κλαταρισμένο ελαστικό και χάσαμε κι εκεί χρόνο. Από οδηγικής πλευράς, ακόμα δεν έχω βρει το ρυθμό μου. Θα γίνει όμως κι αυτό", τόνισε ο 27χρονος.
Χαρακτηριστικό του πρώτου σκέλους, ήταν το χάος σε ότι αφορούσε στη χρονομέτρηση. Η ισπανική εταιρεία SIT που έχει αναλάβει φέτος αυτό το ρόλο, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Ειδικά στις απογευματινές ειδικές, επικρατούσε απόλυτη σύγχυση, τα επίσημα αποτελέσματα βγήκαν με μεγάλη καθυστέρηση και οι ομάδες ήταν έξαλλες.
Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο σκέλος του Ράλι Μόντε Κάρλο που περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες), πάλι με τη χιονόπτωση να ντύνει μεγάλο μέρος του αγωνιστικού στίβου με λευκό πέπλο.

Μάθε περισσότερα στο Red Bull Motorsports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν σου άρεσε το άρθρο άφησέ μας ένα σχόλιο...