Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ανάλυση φωτογραφίας αγνώστου εναέριου φαινομένου (UFO) πάνω από τη Δανία

Ένα περιστατικό  άγνωστου εναέριου φαινομένου που σχολιάστηκε και αναλύθηκε σχολαστικά αποδίδοντας καρπούς  είναι η φωτογραφία από τη Δανία.

Η φωτογραφία  είναι γνήσια και ερμηνεύτηκε σαν ένα είδους αγνώστου ιπτάμενου σκάφος με τεχνική  απόκρυψης η κάτι παρεμφερές. Είναι όμως έτσι; 
Σήμερα έχοντας ένα όγκο αρκετών περιπτώσεων με τέτοια περαστικά αναλύουμε το φαινόμενο.  Η
δημοσιότητα  στη Σκανδιναβική υπόθεση εκτυλίχθηκε όταν στις 11 Απριλίου 1975, ένας αξιωματικός της αστυνομίας της Δανίας πραγματοποίησε επίσκεψη σε ένα κατάστημα με φωτογραφικά ήδη στην πόλη της Viborg.  Στο κατάστημα παρατήρησε μια  περίεργη φωτογραφία απο ένα άλλο πελάτη, που απεικονιζόταν  ένα είδος άγνωστου αεροσκάφους στον ουρανό το πρωί.  Γοητευμένος από τη ασυνήθιστη φωτογραφία, ζήτησε από τον ιδιοκτήτη καταστήματος, εάν θα μπορούσε να έχει το όνομα και τη διεύθυνση του δημιουργού του καταλήγοντας να είναι ένας πολύ γνωστός τοπικός επιχειρηματίας. Τέσσερις ημέρες αργότερα, οι άνδρες συναντήθηκαν. Μια συνέντευξη διεξήχθη και πάρθηκε μια έκθεση της αστυνομίας οπού διαβιβάστηκε στον Αρχηγό της Αεροπορίας της τακτικής μοίρας στο Karup,  νοτιοδυτικά του Βίμποργκ. Επίσης ενα αντίγραφο πήγε στη δανική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αστυνομίας. 

Παρακάτω είναι μια μετάφραση του πρωτότυπου κειμένου της έκθεσης.
Ο αυτόπτης μάρτυρας την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, περίπου στις 9 το πρωί, πήγε για μια βόλτα στην ανατολική όχθη της λίμνης Sø Nørre στο Βίμποργκ. Ήταν μόνος του. Η θερμοκρασία ήταν περίπου 5 βαθμούς Κελσίου και ο καιρός ήταν καθαρός με μια ελαφριά ομίχλη πάνω από τη λίμνη.  Είχε μαζί του το σκύλος του  και μια φωτογραφική μηχανή με έγχρωμο φιλμ, μέγεθος 24x36 mm.  Ο μάρτυρας αναφέρει ότι του αρέσει να παρακολουθεί και να μελετά την ορνιθοπανίδα γύρω από τη λίμνη. Ο λόγος που πήγε για μια βόλτα εκείνη την ημέρα ήταν να φωτογραφίσει μερικά από τα πουλιά.  Στη συνέντευξη τονίζει ότι διαθέτει καλές δεξιότητες παρατήρησης και είναι σε θέση να ξεχωρίζει ότι κινείται.  Ξαφνικά γυρνώντας είδε ένα αεροσκάφος πάνω από τη δυτική όχθη της λίμνης. Άρπαξε την κάμερά του και πήρε μια φωτογραφία του σκάφους, καθώς αιωρούνταν στον αέρα. Μετά τη λήψη της φωτογραφίας κοίταξε βιαστικά γύρω για να δει αν θα μπορούσε να επιστήσει την προσοχή κάποιου άλλου για το φαινόμενο με την ελπίδα να επιβεβαίωση, αυτό που είδε αλλά δεν υπήρχε κανείς γύρω.

Όταν γύρισε να ξανά να δη το σκάφος, είχε φύγει.
Οι εκτιμήσεις του ήταν ότι βρισκόταν περίπου 500-1.000 μέτρα μακριά από το σκάφος. Το σκάφος ήταν σιωπηλό. Ο ίδιος  έδωσε τα αρνητικά, επισημαίνοντας ότι είναι πάρα πολύ απασχολημένος για να συνεχίσει ο ίδιος το θέμα.
Τα
αρνητικά πήγαν στο Κεντρικό Γραφείο έρευνας Χρώματος και Φωτογραφίας, Αστυνομίας στην Κοπεγχάγη. Όλα τα υλικά είχαν χαρακτηριστεί εμπιστευτικά με ερώτηση για διερεύνηση για το περίγραμμα και λεπτομέρειες του σκάφους. Μόλις έγινε αυτό, όλα τα έγγραφα ξανα επέστρεψαν. Η φωτογραφία έδειχνε ένα κυκλικό σκάφος, το οποίο, με βάση της εκτίμησης, θα μπορούσε να είναι περίπου 20 μ. σε διάμετρο ή πολύ περισσότερο. Το σχήμα είναι ευδιάκριτα αεροδυναμικό Οι σκιές επί του σκάφους έδειχναν έντονα στρογγυλεμένες όχημα, ίσως υψηλής ταχύτητας. 


Η Έρευνα αποκάλυψε ότι το αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο
ήταν πάνω από την ανατολική όχθη της λίμνης, όχι πάνω από τη δυτική όχθη.  Σύμφωνα με τα δεδομένα καιρού από τον μετεωρολογικό σταθμό Karup, ο άνεμος φυσούσε τότε από τα νοτιοδυτικά με ταχύτητα 10 κόμβων m /. Τον Σεπτέμβριο του 1978, το αρνητικό της φωτογραφίας το πήρε ένας συνταξιούχος της δανικής Πολεμικής Αεροπορίας επικεφαλής μιας ομάδας που ονομαζόταν  UFO IGAPΤέσσερις μήνες αργότερα, η ομάδα δημοσίευσε τα αποτελέσματα της ανάλυσης  αναφέροντας.  Ότι το αντικείμενο αιωρείται χωρίς ορατό σύστημα πρόωσης και επιφάνειες ελέγχου σε σχέση με τα συνήθεις αεροσκάφη που κατασκευάστηκαν από τη γήινη επιστήμη και την τεχνολογία της αεροπορίας.

Από την άλλη πλευρά, το σκάφος είναι τύπου δίσκου, με μια έμφαση έντονα σκούρα περίμετρο. Αιωρείται περίπου. 100 μέτρα πάνω από το έδαφος, 30 μοίρες πάνω από τον ορίζοντα και φωτίζεται από τον ήλιο από μια θέση 4 η ώρα νότια-νοτιοανατολικά κατεύθυνση. Η πλευρά κα η σκιά του σκάφους αποκαλύπτει σαφώς ένα στερεό, μεταλλικό αντικείμενο, με ένα θόλο και ένα δαχτυλίδι κάλυψης σύννεφου ομίχλης.
 

Η πρώτη λύση του μυστηρίου ήταν από το Γερμανό συγγραφέα, Michael Hesemann που πληροφόρησε ότι η ατμοποίηση γύρο από το σκάφος εξηγείται από τους επιστήμονες ως το αποτέλεσμα της επιφάνειας του UFO να είναι ψυχρότερο από τους -180 βαθμούς Κελσίου. Ο περιβάλλων αέρας γίνεται υγρός και ρέει προς τη Γη, η οποία δίνει στο αντικείμενο την εικόνα μέδουσας όπως εμφάνισής της φωτογραφίας. Τη φωτογραφία ανέλυσαν και η IGAP και ICUFON που ήταν εξειδικευμένες οργανώσεις που έδειξαν ενδιαφέρον για τη φωτογραφία του Βίμποργκ. 

Υπήρχε
η ιδέα ότι κάποιος πρέπει να ξανά επισκεφθεί την τοποθεσία παρατήρησης και τον αυτόπτη μάρτυρα στην εταιρεία του.  Μια νέα συνάντηση ορίστηκε, στις 28 Ιουνίου 1978 αναφέροντας ο μάρτυρας ότι το αντικείμενο κατά πάσα πιθανότητα ήταν πολύ μεγαλύτερο από 20 m (66 πόδια) σε διάμετρο και ότι είχε εμφανιστεί σ 'αυτόν σαν νέφος πάνω από τη λίμνη. 

Το 1980, το  αρχικό αρνητικό μαζί με μια εκτύπωση της φωτογραφίας πήγε σε μια ομάδα στης  ΗΠΑ, η οποία εκείνες τις ημέρες είχε καλή φήμη για τα εξελιγμένα συστήματα αναλύσεων σε υπολογιστή.
Η φωτογραφία του Βίμποργκ απέδειξε τότε
ότι το φαινόμενο ήταν άγνωστο σε σημαντική απόσταση από τον μάρτυρα / φωτογραφική μηχανή. Ψηφιακή μέτρηση των τιμών γκρι τόνο στα επιμέρους στοιχεία στη φωτογραφία αποκάλυψε ότι δεν υπήρχε καμία μορφή  δομής. Οι σκιές στο φαινόμενο αγνώστων στοιχείων δείχνουν ότι ο Ήλιος ήταν χαμηλά. Δεν υπάρχει δομή στο σκοτεινό δακτύλιο στο μέσον του φαινομένου, ούτε είναι οποιαδήποτε μορφή στερεού αντικειμένου στην ομίχλη / σύννεφο. Η έκθεση έκλεισε με την παρατήρηση ότι το αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο "θα μπορούσε να είναι ένα ιδιαίτερο είδος πυκνού σύννεφου"

Η πολυσυζητημένη φωτογραφία από το Viborg πήρε δημοσιότητα το 1979, όταν δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού OMNI σαν κάτι επιστημονικά διερευνήσιμο .

Η τακτική αεροπορική μοίρα στο Karup είχε μια ξεκάθαρη άποψη από την αρχή για το θέμα αυτό.
Αμέσως μετά όταν είχαν λάβει τη έκθεση της αστυνομίας, ο Αρχηγός της Αεροπορίας δήλωσε ότι το ασυνήθιστο αντικείμενο ήταν πιθανώς ένα σπάνιο είδος σύννεφου, που πιθανώς να σχετίζεται με απελευθέρωση ατμού. Σε μια προσπάθεια να για μάθη περισσότερα, ο στρατός ήρθε τότε σε επαφή με την εγκατάστασης θέρμανσης στο Βίμποργκ που αποδείχθηκε ότι οι εκκενώσεις ατμού ήταν αρκετά κοινό στα κέντρα θέρμανση και ότι, μερικές φορές, αυτές οι εκτονώσεις παρήγαν  ασυνήθιστα ιπτάμενα εφέ σύννεφων, ειδικά όταν οι πυθμένες των λεβήτων καθαριζόταν...  Οι τεχνικοί βλέποντας την επίμαχη φωτογραφία ανάφεραν ότι, μια ξαφνική απελευθέρωση ατμού μπορεί δημιουργούν πράγματι ένα νέφος πολύ παρόμοιο με το "αντικείμενο" στη φωτογραφία του Βίμποργκ.

 Στην περίπτωση του Βίμποργκ πιστεύεται ότι η προέλευση του δακτυλιδιού σύννεφου δεν μπορεί να αποδοθεί σε μια έκρηξη. Επί τόπου έρευνες από τον στρατό στο Karup  ανέφεραν ότι ήταν πιθανών, ότι το σύννεφο ήταν το υποπροϊόν μιας απελευθέρωσης ατμού από ένα από τα τρία κέντρα θέρμανσης της πόλης στην περιοχή (ενώ το σύννεφο αποτελούνταν κυρίως από ατμό, ο σκούρος δακτύλιος μπορεί να έχει σχηματιστεί από σωματίδια αιθάλης). Ο καλύτερος υποψήφιος για την παράγωγη καπνού και ατμού αποδείχθηκε ότι ήταν η καμινάδα ενός εργοστασίου στο Odshøjvej, το οποίο είναι μόνο περίπου 320 m  ανατολικά-νοτιοανατολικά της, όπου βρισκόταν ο μάρτυρας, όταν πήρε την φωτογραφία του. Στην πραγματικότητα, αν είχε γύρισε τη κάμερα του λίγο προς τα δεξιά, η κορυφή της καμινάδας θα ήταν ορατή στη φωτογραφία.
Αριστερά στη φωτογραφία στο ίδιο σημείο απ 'όπου φάνηκε -λήφθηκε το UFO φαίνετε η καμινάδα του κέντρου θέρμανσης Odshøjvej που μπορεί να δει κανείς στα δεξιά. Ο φανοστάτης που επίσης εμφανίζεται αρχικά είναι ορατός προς τα αριστερά. Δεξιά. Μια  κοντινή άποψη της καμινάδας και το κέντρο της θέρμανσης 
Πρωτότυπη φωτογραφία Ole Henningsen / SUFOI Picture Library 


Άλλα δεδομένα καιρού από τον μετεωρολογικό σταθμό από το Karup δείχνουν ότι υπήρχε μια ισχυρή αύρα (σχεδόν 20 κόμβων) που ήταν από τα νοτιοδυτικά και όπως μπορεί να δει κανείς στη φωτογραφία το αντικείμενο έρχεται από την περιοχή της καμινάδας. 


Η φωτογραφία του UFO του Βίμποργκ ίσως θα πρέπει να θεωρείται ως ένα σπάνιο παράδειγμα ένος πυκνού σύννεφου τύπου εκτονώσεις που περιβάλετε απο μαύρο δαχτυλίδι καπνού. Η υπόθεση και η έρευνα στην φωτογραφία οδήγησε να δημιουργηθούν νέα ερευνητικά πρόγραμμα, που ο σκοπός του είναι να εντοπίζονται άλλες εκθέσεις UFO που αναφέρουν φακοειδή η ωοειδούς σχήματος αντικείμενα με μαύρο χείλος γύρω από την περιφέρειά τους.

πηγή: .huforc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν σου άρεσε το άρθρο άφησέ μας ένα σχόλιο...