Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Λάμψε από τη δουλειά στο ρεβεγιόν σε 20′


Λάμψε από τη δουλειά στο ρεβεγιόν σε 20′



Ακόμη κι αν είσαι αναγκασμένη να ξεπεράσεις το οκτάωρο, για ακόμα μια φορά, τίποτα δεν σε εμποδίζει να γιορτάσεις το βράδυ της Παραμονής…
όπως όλος ο κόσμος. Άλλωστε, εφόσον ανήκεις στις τυχερές εκείνες που έχουν ακόμα δουλίτσα έχεις ένα λόγο παραπάνω, αρκεί να οργανωθείς κατάλληλα.
Προετοιμάσου αποβραδίς

Λούσε τα μαλλιά σου και σέταρε τα ρούχα σου από το προηγούμενο βράδυ.

Βήμα 1ο: Διάλεξε το μακιγιάζ, τα μαλλιά και τα ρούχα του ρεβεγιόν και συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσεις -από το καλσόν μέχρι τα τσιμπιδάκια για τα μαλλιά- πάνω στο κρεβάτι σου. Βάλε σε μια τσάντα όλα τα ρούχα, τα παπούτσια και όσα προϊόντα και εργαλεία θα χρειαστείς για τη βραδινή μεταμόρφωση της επομένης, έχοντας προβλέψει να περισσέψει λίγος χώρος (βλ. 9ο βήμα). Εκτός από το άρωμα σου, μην ξεχάσεις να ρίξεις στην τσάντα ένα εφεδρικό καλσόν κι ένα μικρό πακέτο μωρομάντηλα. Άσε συγκεντρωμένα μέσα σε ένα νεσεσέρ, εκείνα που θα χρησιμοποιήσεις το πρωί για να τα έχεις πρόχειρα.

Βήμα 2ο: Ετοίμασε τα ρούχα της δουλειάς και ακούμπησε τα σε μια καρέκλα.

Βημα 3ο: Λούσε και φορμάρισε τα μαλλιά σου, τουλάχιστον μια ώρα πριν κοιμηθείς για τους δώσεις χρόνο να σεταριστούν και να μην χαλάσουν στον ύπνο. Αξιοποίησε αυτή την ώρα γαι να ελέγξεις και να φροντίσεις το μανικιούρ σου.

Συγκέντρωσε όλα τα είδη μακιγιάζ που θα χρειαστείς σε ένα νεσεσέρ.

Όταν κάνεις το ντους σου το πρωί, τύλιξε τα μαλλιά σου σε μια πετσέτα για να μην σου χαλάσουν.

Φόρα τα καλύτερο χαμόγελο σου: οι γιορτινές νύχτες είναι γεμάτες υποσχέσεις.

Πριν πας στη δουλειά

Βήμα 4ο: Κάνε το ντουσάκι σου και φόρεσε τα ρούχα εργασίας.

Βήμα 5ο: Χτένισε τα μαλλιά σου όπως τα θέλεις στο ρεβεγιόν, ενυδάτωσε το πρόσωπο σου και βάψου ελαφρά, δίνοντας όμως έμφαση στα μάτια με μια φωτεινή σκιά βάσης, το περίγραμμα και τη μάσκαρα που έχεις διαλέξει για το βράδυ. Ρίξε όσα απ’ αυτά τα προϊόντα θα χρειαστεί αργότερα, στη μαγική τσάντα.

Βήμα 6ο (και σημαντικότερο): Πριν φύγεις απ’ το σπίτι, φόρα το ίδιο πανωφόρι που έχεις προβλέψει για το βράδυ και μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου την τσάντα!

Η αντίστροφη μέτρηση

Βήμα 7ο: Μετά τη δουλειά, κάτσε σε μια καρέκλα, ακουμπώντας κάπου ψηλά τα πόδια σου. Κλείσε τα μάτια σου και συγκεντρώσου στη νύχτα που έρχεται και σε ό,τι θέλεις να σου φέρει, αναπνέοντας αργά. Αυτό θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να αφήσεις πίσω σου τις δυσκολίες της ημέρας (διάρκεια 3′).

Βήμα 8ο: Καθάρισε το πρόσωπο σου με ένα μωρομάντηλο, χωρίς να πειράξεις τα μάτια. Με ένα άλλο μωρομάντηλο, καθάρισε επίσης τον λαιμό, το ντεκολτέ και τον αυχένα σου, κάτι που θα σου δώσει μια αίσθηση φρεσκάδας. Ενυδάτωσε το πρόσωπο σου με μια πολύ ελαφριά κρέμα (διάρκεια 1′).
Βήμα 9ο: Φόρα τα βραδινά σου, τακτοποίησε στην στάντα τα ρούχα και τα παπούτσια της δουλειάς και έλεγξε το χτένισμα σου -αν δεν υπάρχει καθρέφτης στη δουλειά φρόντισε να έχεις φέρει έναν μαζί σου (διάρκεια 5′).

Βήμα 10ο: Κάνε το μακιγιάζ σου. Για πιο γρήγορο και φυσικό αποτέλεσμα άπλωσε το μέικαπ με τα δάχτυλα ή το σφουγγαράκι μόνο στο κέντρο του προσώπου και ανανέωσε το κονσίλερ σου (διάρκεια 1′).

Ενίσχυσε τη σκιά βάσης με κάποια πιο σκούρα και ανανέωσε το περίγραμμα των ματιών. Αν δεν θέλεις να ρίξεις το βάρος στα μάτια, δώσε τους το απαραίτητο φως απλώνοντας με το πινελάκι λίγο από το χάιλαϊτερ που θα χρησιμοποιήσεις στο υπόλοιπο πρόσωπο. Ολοκλήρωσε τα μάτια με μια έξτρα στρώση μάσκαρα (διάρκεια 4′).

Πέρνα μια στρώση πούδρας με ένα φαρδύ πινέλο για να σταθεροποιήσεις το μέικ απ, τόνισε και χτένισε τα φρύδια σου, αν χρειάζεται. (διάρκεια 1′).
Κάνε το περίγραμμα και γέμισε τα χείλη με το μολύβι. Πέρνα το κραγιόν, ταμπόναρε το με ένα χαρτομάντηλο και πέρνα τη δεύτερη στρώση. Εναλλακτικά, ιδιαίτερα αν έχεις δώσει όλη την έμφαση στα μάτια, βάλε πάνω από το μολύβι μόνο μια στρώση λιπ γκλος ή λιπ μπαλμ (διάρκεια 2′).

Τόνισε τα μάγουλα με λίγο ρουζ και φώτισε το πρόσωπο σου με μια πούδρα λάμψης. Χρησιμοποίησε την ίδια πούδρα για να φωτίσεις το ντεκολτέ και τους ώμους σου, αν είναι εκτεθειμένα (διάρκεια 2′).

Ψέκασε λίγο άρωμα στους καρπούς και τον αυχένα σου και χαμογέλα στον καθρέφτη: δεν έχουν περάσει ούτε 20 λεπτά απ’ όταν τελείωσες τη δουλειά!
Συγύρισε στη μαγική τσάντα τα σύνεργα σου, βολεύοντας στο βραδινό τσαντάκι σου όσα συνηθίζεις να παίρνεις πάντα στην έξοδο σου (μην ξεχάσεις το κινητό και τα κλειδιά του σπιτιού) και φύγε γραμμή για το ρεβεγιόν. Είσαι πανέτοιμη για μια συναρπαστική νύχτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν σου άρεσε το άρθρο άφησέ μας ένα σχόλιο...