Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με παγωτό και επικάλυψη σοκολάτας

Εύκολα Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια!


Υλικά

Για 45 άτομα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
  • 250 g βούτυρο
  • 8,5 μπάλες παγωτό βανίλια
  • κ.γ κακάο
  • 6-8 σταγόνες άρωμα μέντας 
  • 1,5 κ.γ. βανίλια
  • 350 g τσιπς σοκολάτας
  • 1/3 της πλάκας κεριού παραφίνης





Εκτέλεση Συνταγής

Χτυπάμε μαζί το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και το χωρίζουμε σε 4 μπολ.

Προσθέτουμε 2 μπάλες παγωτού στο κάθε ένα και 2,5 στο μπολ μέντας.

Επίσης προσθέτουμε στο 1 μπολ το κακάο, στο δεύτερο τις σταγόνες μέντας και στο τρίτο

τη βανίλια και ανακατεύουμε. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10'


Για την επικάλυψη:
Λιώνουμε τα τσιπς σοκολάτας και την παραφίνη σε μπεν μαρί. Βάζουμε οδοντογλυφίδες στις μπαλίτσες
και τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε αλουμινόχαρτο ή σε λαδόκολα.
Βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες και καλύπτουμε τα σημεία που δεν έχουν σοκολάτα.
Διατηρούμε στο ψυγείο για εβδομάδες σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο.


Πηγή: inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν σου άρεσε το άρθρο άφησέ μας ένα σχόλιο...