Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Επιθανάτιες Εξωσωματικές Εμπειρίες και Θρησκευτικές Πεποιθήσεις


Ποιοι έχουν πιο συχνές επιθανάτιες εμπειρίες; Οι Άθεοι, οι Ένθεοι, οι άντρες ή οι γυναίκες;
Ένας πενηνταπεντάχρονος επλήγη ξαφνικά από καρδιακή προσβολή. Καθώς τον μετέφεραν ετοιμοθάνατο ταχύτατα σε χώρο επειγόντων περιστατικών , ο άντρας ένιωσε να αφήνει το σώμα του και να αιωρείται πάνω από το χειρουργείο σαν ατμός. Παρακολουθώντας από ψηλά την αλλόφρονα κατάσταση που εξελισσόταν ακριβώς από κάτω του, ο άντρας είδε τον καρδιοχειρουργό, φορώντας την χαλαρή ωχρόχρωμη ρόμπα του, να εργάζεται πυρετωδώς προσπαθώντας να του σώσει τη ζωή. Αργότερα το προσωπικό επιβεβαίωσε ότι η περιγραφή του άντρα ήταν ακριβής σχετικά με τη συμπεριφορά της ιατρικής ομάδας.

Νιώθοντας το μέλλον
Επιστήμονες σε εργαστήρια κάνουν αινιγματικά πειράματα που δείχνουν το μέλλον (γράφει ο Bob Holmes)
Λίγοι ήχοι μπορούν να επιταχύνουν το σφυγμό τόσο, όσο ο κρότος της μπίλιας της ρουλέτας καθώς πέφτει. Περιουσίες μπορούν να κερδιστούν η να χαθούν καθώς σταθεροποιείται στην αριθμημένη της κόγχη. Ο Michael Franklin νομίζει ότι ίσως μπορεί να ισχυριστεί το αδύνατο. Με πάνω από χίλιες δοκιμές, φαίνεται ότι βρήκε τον τρόπο να προβλέψει, με ορθότητα ελαφρώς μεγαλύτερη από την τυχαία εικασία, εάν η μπίλια θα πέσει στο κόκκινο ή στο μαύρο. Δεν θα βρείτε μαγικά ραβδιά η κρυστάλλινες σφαίρες να βοηθούν τον Franklin. Ούτε και χειρίζεται τις δυνάμεις του αυτές μέσα από μια ομιχλώδη σκηνή με σιρίτια και μυστήρια αρώματα. Εργάζεται σε ένα εργαστήριο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στη Santa Barbara.

Το μυστήριο του νοητικού ελέγχου

Στην ταινία του Charlie Kaufman, «Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού», ο Joel (που τον υποδύεται ο ηθοποιός Jim Carrey) έχει σβήσει τις μνήμες που είχε από μια θλιβερή ερωτική σχέση, διαδικασία στην οποία υποβλήθηκε από έναν κάπως ύποπτο ερευνητικό οργανισμό με το όνομα Lacuna Inc. Ο Lacuna χρησιμοποιεί «καινοτόμες, μη χειρουργικές διαδικασίες για εστιασμένη εξάλειψη προβληματικών αναμνήσεων». Όσα διηγείται βέβαια η ταινία είναι φανταστικά.

Οράματα κατά την ώρα του θανάτου

Κοντά στη στιγμή του θανάτου, εμφανίσεις αποθανόντων φίλων και αγαπημένων προσώπων φαίνεται ότι συνοδεύουν αυτόν που πηγαίνει στην άλλη πλευρά. Είναι ένα φαινόμενο αρκετά πιο συχνό από ότι ίσως φανταζόμαστε.

Το όραμα του οραματιστή Steve Jobs και οι επιθανάτιες εμπειρίες

Ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs, πολλές φορές έχει αναφερθεί ως οραματιστής, τη στιγμή του θανάτου του όμως, ίσως αυτό που οραματίστηκε να ήταν κάπως διαφορετικό από τα οράματα που του χάρισαν τον τίτλο του οραματιστή. Ίσως κάτι πιο μεταφυσικό και όχι τόσο τεχνολογικό. Η αδελφή του, η συγγραφέας Mona Simpson, ήταν μαζί του τη στιγμή του θανάτου του και ανέφερε ότι οι τελευταίες του λέξεις ήταν: «Oh, wow! Oh, wow! Oh, wow!».

Πώς να δημιουργήσετε ένα φάντασμα
Το σκίτσο του Philip
Σκεφτείτε τους παρακάτω συνήθεις τύπους εμπειριών με φαντάσματα: Μια ομάδα από εφήβους συγκεντρώνονται γύρω από έναν πίνακα Ouija και λαμβάνουν μυστηριώδη μηνύματα από το πνεύμα ενός ατόμου που ισχυρίζεται ότι πέθανε πριν από 40 χρόνια. Μια ομάδα παραφυσικών ερευνών κάνει μια seance όπου έρχονται σε επαφή με ένα φάντασμα το οποίο επικοινωνεί με χτυπήματα στο τραπέζι. Τέλος, οι κάτοικοι ενός παλιού σπιτιού βλέπουν συνεχώς το πνεύμα ενός νεαρού παιδιού να παίζει στον διάδρομο. Τι είναι αυτές οι εκδηλώσεις; Πρόκειται πραγματικά για τα φαντάσματα από ανθρώπους που έχουν φύγει; Ή είναι δημιουργήματα των μυαλών των ανθρώπων που τα βλέπουν;

Μπορούν οι ψυχικοί να επικοινωνήσουν με τους πεθαμένους;

Στη νέα ταινία του Clint Eastwood με τίτλο «Hereafter», ο Matt Damon πρωταγωνιστεί στο ρόλο του George, ενός άντρα που μπορεί να επικοινωνήσει με φαντάσματα. Ο George, έχοντας αποσυρθεί από το επάγγελμα της επικοινωνίας με τους νεκρούς (που αποκαλεί το χάρισμά του ως κατάρα και όχι ως ευλογία) επιστρέφει απρόθυμα στη δουλειά αυτή και αναλαμβάνει να κάνει το διάμεσο για ανθρώπους που έχασαν πρόσφατα τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Πώς θα ξεφορτωθείτε ένα φάντασμα!
Μην τρέμετε από φόβο, υπάρχει τρόπος για να γίνει ο καθένας...Ghost Buster!
Πιστεύετε στα φαντάσματα; Εάν ναι, τότε ο Scott Petullo είναι αυτός που θα σας βοηθήσει να τα αντιμετωπίσετε σε περίπτωση που έχετε βρεθεί σε όχι και τόσο φιλικές σχέσεις μαζί τους. Έχοντας ασχοληθεί για πάνω από 14 χρόνια με τον καθαρισμό σπιτιών από ενέργειες που προέρχονται από το «Υπερπέραν» και ελευθερώνοντας ανθρώπους από την αρνητική εξουσία που τους ασκούσαν ασώματα πνεύματα, ο Pettulo αναφέρει ότι είναι πεπεισμένος πως τα φαντάσματα είναι πολύ πιο συνηθισμένα από όσο πιστεύει ο περισσότερος κόσμος. Στην ιστοσελίδα opposingviews.com προτείνει στους ενδιαφερόμενους να μην υποταχθούν στο φόβο τους, εφόσον τα περισσότερα φαντάσματα είναι απλά ένας μπελάς όπως τα κουνούπια και δεν αποτελούν πραγματική απειλή, αρκεί να ξέρει κανείς πώς θα τα αντιμετωπίσει. Γράφει ο Petullo:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν σου άρεσε το άρθρο άφησέ μας ένα σχόλιο...