Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Γράμμα απόγνωσης από Κινέζο εργάτη μέσα σε κουτί με στολίδια!


Μια Αμερικανίδα έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν άνοιξε ένα κουτί με στολίδια χριστουγεννιάτικα...

και βρήκε μέσα και ένα γράμμα από έναν κινέζο εργάτη!


Ένα γράμμα-κραυγή από εκείνους που εργάζονται σκληρά στην Κίνα φτιάχνοντας παιχνίδια, στολίδια, ρούχα, τα πάντα για να απολαμβάνει η Δύση τοποθέτησε ένας εργάτης και το βρήκε μια 42χρονη γυναίκα από το Πόρτλαντ.

«Αυτό που δεν περίμενα ήταν μια απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια από έναν από τους κινέζους εργάτες οι οποίοι αναγκάζονται να φτιάχνουν πράγματα κάτω από βίαιες συνθήκες», ανέφερε η ίδια.

Το γράμμα-απόγνωση έγραφε:

«Χιλιάδες άνθρωποι εδώ που είναι κάτω από τον Κινεζικό Κομμουνισμό θα σας ευχαριστούν και θα σας θυμούνται για πάντα».

Ο συγγραφέας της επιστολής δήλωσε ότι το προϊόν που αγόρασε η Αμερικανίδα φτιάχτηκε σε στρατόπεδο εργασίας στη Masanjia της Κίνας, όπου οι εργάτες εργάζονται για 15 ώρες την ημέρα χωρίς ρεπό τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες!

Μάλιστα αυτό που ανέφερε στο γράμμα ήταν ο εξευτελιστικός μισθός των εργαζομένων στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας που είναι 10 γιουάν ανά μήνα, που ισοδυναμεί με 1,61 δολάρια τον μήνα!

Ο διευθυντής της Κίνας στο Human Rights Watch, Sophie Richardson, δήλωσε στο Oregonian ότι η καταγωγή ή η αυθεντικότητα της επιστολής δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί: «Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι οι συνθήκες που περιγράφονται στην επιστολή είναι σύμφωνες με όσα γνωρίζουμε σχετικά με τις συνθήκες στην αναμόρφωσης μέσω στρατόπεδα εργασίας».




star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν σου άρεσε το άρθρο άφησέ μας ένα σχόλιο...