Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Έτσι γιόρτασαν τα Χριστούγεννα σε όλο τον πλανήτη!


Έτσι γιόρτασαν τα Χριστούγεννα σε όλο τον πλανήτη!


Τη μεγαλύτερη χριστιανική γιορτή, τη Γέννηση του Θεανθρώπου, γιορτάζει όλος ο πλανήτης, ωστόσο η κάθε χώρα τηρεί τις δικές της παραδόσεις και σύμφωνα με αυτές υποδέχτηκε τα Χριστούγεννα.


Από χιλιάδες πιστούς από όλο τον κόσμο κατακλύστηκε η Βηθλεέμ, όπου ο ναός της Γεννήσεως, ηλικίας 1.700 ετών, ήταν κατάμεστος.

Στο Βατικανό, η χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου τελέστηκε νωρίτερα -δύο ώρες πριν τα μεσάνυχτα- ώστε να μην κουραστεί ο 85χρονος Πάπας που εισήλθε στην εκκλησία με ειδικό όχημα.



Στις καθιερωμένες ευχές του, ο Πάπας Βενέδικτος προσευχήθηκε για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, ενώ πιστοί και τουρίστες κατέκλυσαν την Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη κρατώντας κεριά, ενώ στην Κίνα πλήθος κόσμου βγήκαν στους δρόμους φορώντας τη στολή του Άγιου Βασίλη και χόρεψαν τον «ύμνο» τους, Gangnam Style.

Στη Βαρκελώνη, τηρώντας την παράδοση, για ακόμα μια χρονιά διαγωνιζόμενοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά και κάλυψαν απόσταση 200 μέτρων.

Στη Μόσχα, Καθολικοί πιστοί κατέκλυσαν τον Καθεδρικό ναό της Σύλληψης της Θεοτόκου, ενώ ο εορτασμός των Ορθόδοξων, θα γίνει στις 6 Ιανουαρίου βάσει του παλαιού ημερολογίου.



Στη Φλόριντα, περίπου 150 surfers ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες, «δάμασαν» τα νερά της Cocoa Beach, ενώ στην άλλη άκρη του πλανήτη, στην Αυστραλία, κάτοικοι της χώρας και τουρίστες γιόρτασαν τα Χριστούγεννα με βουτιές στη θάλασσα και υπαίθριες δραστηριότητες.

Στο Ντάλας, υπό τη μουσική υπόκρουση των πνευστών που έπαιζαν δεκάδες μουσικοί στην πλατεία των Ευχαριστιών, χιλιάδες πιστοί υποδέχτηκαν τα Χριστούγεννα.

Στη μνήμη των θυμάτων του σχολείου στο Σάντι Χουκ στο Νιούταουν του Κονέκτικατ, στήθηκε μνημείο γέννησης.

Στη Συρία, η υποδοχή των Χριστουγέννων έγινε με προσευχές να τερματιστεί ο εμφύλιος στη χώρα τους, που αριθμεί 40.000 θύματα τους τελευταίους 20 μήνες.

Παρακάτω δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο:











Πηγή: topeiraxtiri.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν σου άρεσε το άρθρο άφησέ μας ένα σχόλιο...