Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Απλή σύμπτωση ή απόλυτα επιτυχημένη προφητεία;


Απίστευτο και όμως αν ανατρέξουμε σε προφητείες του Νοστράδαμου θα καταλάβουμε πολλά για την παρούσα κατάσταση της χώρας μας. Οι προφητείες του Νοστράδαμου συμπίπτουν με προφητείες πολλών πατέρων της Εκκλησίας, όπως του Πατέρα Παΐσιου και του Ιωσήφ Βατοπεδινού.
Τι όμως είχε προβλέψει ο διάσημος Μισέλ ντε Νοστρεντάμ, όπως είναι το πραγματικό του όνομα;
Πάμε να δούμε τα σημαντικότερα αποφθέγματά του και την τωρινή τους απήχηση

1. «Στις Κυκλάδες, στην Πείρινθο, και στην Λάρισα, στην Σπάρτη και ολόκληρη την Πελοπόννησο, ένας τρομερός λιμός, μια μάστιγα από ψεύτικη σκόνη Εννιά μήνες θα διαρκέσει δίνοντας μορφή σε όλα.»

Η προφητεία αυτή συνδέεται απόλυτα με την παρούσα κατάσταση. Οι Έλληνες όπως τόνισε ο Γάλλος μάντης, θα πεινάσoυν και η έντονη αυτή πείνα θα διαρκέσει 9 μήνες. Η φράση «δίνοντας μορφή σε όλα» , θέλει να δείξει ότι τα πάντα θα αλλάξουν, οι άνθρωποι θα αναθεωρήσουν και οι σχέσεις των Ελλήνων μεταξύ τους θα γίνουν πιο δυνατές

2.« Η Κόρη του Φωτός, από τους φίλους της θα καταδικαστεί. Ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει. Θα την βρίζουν και θα την χτυπούν, θα λένε ότι αυτή φταίει. Αλλά σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους.»

Αυτή η προφητεία, είναι και η πιο χαρακτηριστική. Η Κόρη του Φωτός είναι η Ελλάδα. (Ελ=φως, 'λάδα' από το 'λας' που σημαίνει γη ή χώρα, δηλαδή Ελλάδα = Χώρα ή Γη του Φωτός) Τι σημαίνει όμως αυτή η προφητεία; Οι Ευρωπαίοι θα κατηγορήσουν, θα χλευάσουν και θα καταδικάσουν την Ελλάδα, ως μόνη υπαίτια για την άσχημη οικονομική κατάσταση της Παλιάς Γης, που είναι η Ευρώπη. Όταν όμως η κρίση χτυπήσει την κάθε χώρα ξεχωριστά και βρεθούν στην ίδια κατάσταση, εκεί θα καταλάβουν ότι δεν πρέπει να συνεχίζουν να διασύρουν την Ελλάδα.

3. «Η αρρενωπή γυναίκα θα ασκήσει πίεση στον βορρά. Θα δημιουργήσει δυσφορία σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη.Δύο αποτυχίες θα την θέσουν σε τέτοια έλλειψη ισορροπίας. Ώστε ζωή και θάνατος θα ισχυροποιήσουν τους Ανατολικούς Ευρωπαίους.»

Η αρρενωπή γυναίκα μας οδηγεί σε δύο πολύ γνωστές κυρίες που δεν είναι άλλες από τη Λαγκάρντ και τη Μέρκελ. Είναι γεγονός ότι αυτές «κινούν τα νήματα» και έχουν ενισχύσει τη δυσφορία όλης της Ευρώπης εις βάρος της χώρας μας. Η αποτυχία επίλυσης του προβλήματος της παγκόσμιας αλλά και ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης είναι οι δύο βασικοί λόγοι που εξοργίζουν την ...αρρενωπή γυναίκα

Κλείνοντας όμως θα δώσουμε και μία πιο θετική προφητεία για το μέλλον της χώρας μας.

4. «Οι καταπιεσμένοι, αφέντες θα γίνουν. Γιατί ο Θεός την σειρά αλλάζει. Το φως της, τον κόσμο ξανά θα φέξει. Και τότε όλοι τους θα θυμηθούν ποια είναι αυτή.»

Η προφητεία αυτή θέλει να δείξει ότι η Ελλάδα που τόσο πολύ έχει ταπεινωθεί και καταπιεστεί τα τελευταία χρόνια, θα καταφέρει να ανέβει ψυχολογικά και οικονομικά. Η Ελλάδα θα ξανακερδίσει τη χαμένη της δύναμη και το φως της θα ξαναλάμψει.

Αυτές ήταν μερικές από τις σημαντικότερες προφητείες του Νοστράδαμου. Τι από όλα αυτά ισχύει και κατά πόσο οι ερμηνείες που δίνονται ισχύουν απόλυτα δεν το γνωρίζουμε. Το μόνο που σίγουρα ελπίζουμε είναι να βγει αληθινή η τελευταία του προφητεία, δηλαδή να αναγεννηθούμε!


Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν σου άρεσε το άρθρο άφησέ μας ένα σχόλιο...