Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Η προφητεία των Μάγια για την 21η Δεκεμβρίου

Ο αρχαίος λαός των Μάγια, που κατοίκησε στην κεντρική Αμερική, εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο, το ίδιο αινιγματικά όπως ήταν άλλωστε και η εμφάνισή του στην ευρύτερη περιοχή του νότιου Μεξικού και της Γουατεμάλας. Πριν εξαφανιστούν όμως στα βάθη της τροπικής ζούγκλας οι Μάγια άφησαν πίσω τους κληρονομιά στην ανθρωπότητα τις απίστευτες αστρονομικές και μαθηματικές κατακτήσεις τους και τα πολύπλοκα ημερολόγιά τους, με τα οποία μετρούσαν το χρόνο μέσα από μεγάλες κυκλικές περιόδους. Μαζί με αυτά μας κληροδότησαν και έναν εριστικό γρίφο που ερμηνεύτηκε ως το τέλος του μεγάλου χρονικού κύκλου αλλά και ως «προφητεία» για το τέλος του κόσμου.


Η περίοδος που διανύουμε ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου του 3.144 π.Χ. και ολοκληρώνεται στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, μια χρονική στιγμή για την οποία γράφτηκαν πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις. Για τους επιστήμονες, αστροφυσικούς, ιστορικούς και γεωλόγους η συγκεκριμένη ημερομηνία του Δεκέμβρη δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μία απλή ολοκλήρωση ενός μεγάλου κύκλου, με τον οποίο οι Μάγια μετρούσαν το χρόνο.
Υποθέτοντας ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να καταστραφεί στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, αρκετοί αναρωτιούνται γιατί είναι τόσο σημαντική η συγκεκριμένη ημερομηνία. Η σημασία της δεν έγκειται όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής μόνο στο γεγονός ότι η εποχή των Μάγια φτάνει στο τέλος της, αλλά στα ουράνια γεγονότα που έχουν επιβεβαιωθεί από τους αστρονόμους ότι θα προκύψουν κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Η 21η Δεκεμβρίου είναι η μέρα που λαμβάνει χώρα το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και για το 2012 ο Ήλιος θα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με το κέντρο του γαλαξία μας.

Ο Ισημερινός του Γαλαξία μας και το μονοπάτι του Ηλίου πρόκειται να διασταυρωθούν στις 11.11 π.μ. GMT, στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Εκείνο που κάνει το συγκεκριμένο γεγονός να ξεχωρίζει είναι πως αυτή η ευθυγράμμιση του 2012 θα έχει σχέση και με τα πολύ μακρινά αστέρια. Δηλαδή, η ευθυγράμμιση θα είναι δεξιά κατά μήκος όλου του γαλαξία κι αυτή η μετάπτωση των ισημεριών, που πηγαίνει σε έναν πλήρη κύκλο, συμβαίνει, από αστρονομικής πλευράς, μόνο μία και μοναδική φορά κάθε 26.000 χρόνια.
Βιομηχανία τρελών κερδών στο ρυθμό της συντέλειας
Η απορία πάντως που μένει αναπάντητη είναι αν σε δώδεκα μέρες από σήμερα θα τελειώσει ο κόσμος. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Πάνω σε αυτή την αβεβαιότητα άλλωστε στήθηκε μια ολόκληρη «βιομηχανία» τα κέρδη της οποίας χτυπούν κόκκινο, ειδικά εκεί όπου μεγαλούργησαν οι Μάγια, στην Κεντρική Αμερική.
Κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές με θέμα το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου, βιβλία που υπερθεματίζουν και άλλα που αμφισβητούν την έλευση του Αρμαγεδδώνος, είναι μερικοί μόνο από τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η «βιομηχανία» αυτή. 
Ασφαλώς από το χορό των δισεκατομμυρίων δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι χώρες της Κεντρικής Αμερικής όπου αναπτύχθηκε ο πολιτισμός των Μάγια. Η κινητικότητα στις περιοχές είναι μεγάλη, ενώ μόνο στο Μεξικό ως το τέλος της χρονιάς αναμένεται να έχουν συρρεύσει 52 εκατ. τουρίστες. Τα τουριστικά γραφεία πλασάρουν ένα ταξίδι στον θεωρούμενο φυσικό χώρο των Μάγια ως «τελευταία ευκαιρία», ενώ οι Αρχές καθησυχάζουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί...

πηγή: prismanews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν σου άρεσε το άρθρο άφησέ μας ένα σχόλιο...