Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Στη φυλακή ο δράστης της δολοφονίας της 34χρονης στην Ξάνθη

Προφυλακιστέος - με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα - κρίθηκε ο 27χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό και τη δολοφονία της 34χρονης κοπέλας που σημειώθηκε την Πέμπτη στην Ξάνθη. Ο μεγάλος αριθμός συγκεντρωμένων πολιτών και η εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε έξω από το δικαστικό μέγαρο, καθυστέρησε για αρκετή ώρα την μεταγωγή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Τελικά, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν με μια γρήγορη επιχείρηση να τον απομακρύνουν από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συγκεντρωθέντες να εξαγριωθούν, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, με κατάληξη έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Φωνάζοντας συνθήματα ζητούσαν από τους αστυνομικούς να παραδώσουν τον κατηγορούμενο στον κόσμο. Ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης, Γιώργος Γκοδοσίδης, χρειάστηκε αρκετές φορές να βγει στο προαύλιο του αστυνομικού μεγάρου προκειμένου να τους ηρεμήσει και να τους συμβουλεύσει να διαλυθούν.

Στο μεταξύ, το ένα μετά το άλλο σωματεία, σύλλογοι και φορείς εκφράζουν με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους τη συμπαράσταση και τη συμπάθειά τους προς την οικογένεια της άτυχης κοπέλας που φέτος τις γιορτές ζει ένα πραγματικό δράμα, ενώ την ίδια ώρα καταδικάζουν την πρωτοφανή εγκληματική ενέργεια του 27χρονου.

Να σημειωθεί, ότι κανένας δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, που βαρύνεται με τις κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού, της ληστείας, του ξυλοδαρμού και του εμπρησμού.

Η κηδεία της άτυχης κοπέλας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Παρασκευή στην Ξάνθη σε κλίμα ανείπωτης θλίψης. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό της Θεού Σοφίας και οι συγκεντρωμένοι αποχαιρέτησαν την 34χρονη με παρατεταμένα χειροκρότημα.

Για την υπόθεση παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το πρωί ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης, κάνοντας λόγο για «τερατούργημα» και έγκλημα πρωτοφανούς βιαιότητας.

Ο κ. Γκοδοσίδης ανέφερε ότι δράστης της στυγερής δολοφονίας είναι ένας 27χρονος Ελληνας, ο οποίος διατηρεί κατάστημα μαναβικής στην οδό 40 Εκκλησιών, κοντά στο σπίτι του θύματος, και στο παρελθόν είχε προφυλακιστεί για πέντε μήνες, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Στην ακροαματική διαδικασία, ωστόσο, είχε κριθεί αθώος από το δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 27χρονος προσήχθη το βράδυ της Πέμπτης στο τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης και ύστερα από ολονύκτια εξέταση ομολόγησε το έγκλημα, το οποίο ο αστυνομικός διευθυντής χαρακτήρισε «τερατούργημα», που όμοιό του ο ίδιος δεν έχει συναντήσει ποτέ πριν.

Σε βάρος του δράστη, το όνομα του οποίου ο κ. Γκοδοσίδης δεν θέλησε να δώσει στη δημοσιότητα παρά μόνο αν δοθεί εισαγγελική εντολή, όπως είπε, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού, της ληστείας και του εμπρησμού.

Ο 27χρονος υποστήριξε κατά την απολογία του ότι επιτέθηκε στη νεαρή κοπέλα για λόγους σεξουαλικού πάθους και στη συνέχεια τη χτύπησε, την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά για να καλύψει τα ίχνη του.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν γνώριζε προσωπικά το θύμα, παρά μόνο εξ αποστάσεως, προσέγγισε την 34χρονη, την οποία είχε εντοπίσει νωρίτερα να κατευθύνεται προς το σπίτι της μαζί με μία φίλη της, την ακινητοποίησε στην πυλωτή της πολυκατοικίας και την κακοποίησε σεξουαλικά. 

Στη συνέχεια τη χτύπησε στο κεφάλι με τα χέρια, την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά, αφού πρώτα αφαίρεσε από την τσάντα της διάφορα έγγραφα και το κινητό της τηλέφωνο. Επειτα τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του δράστη καθώς, όπως είπε ο κ. Γκοδοσίδης, ήταν ο νούμερο ένα ύποπτος λόγω του παρελθόντος του, ενώ σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του βρέθηκε το κινητό του θύματος, που έφερε ίχνη από αίμα, δείγμα του οποίου στάλθηκε για έλεγχο ταυτοποίησης DNA.

Ο κατηγορούμενος, κατά δήλωσή του, είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ πριν από το έγκλημα, ενώ όπως είπε ο αστυνομικός διευθυντής σήμερα δείχνει ήρεμος και ψύχραιμος και δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν σου άρεσε το άρθρο άφησέ μας ένα σχόλιο...