Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ (part 3)

Ευρυτανία ... απόλυτος προορισμός Χριστουγέννων!


Ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τις ημέρες των Χριστουγέννων! Ο καταλληλότερος τόπος για τους εραστές της φύσης, της ηρεμίας και της περιπέτειας. Kαταπράσινα δάση, τρεχούμενα νερά, επιβλητικά φαράγγια, αγέρωχα βουνά, γραφικά χωριά και μαγευτικά χιονισμένα τοπία, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που συγκλονίζουν τον επισκέπτη και τον κάνουν να έρθει κοντά της ξανά και ξανά. Στο Bελούχι θα επιδοθείτε στα αγαπημένα σας χειμερινά σπορ, ενώ οι φιλόξενοι και ντόμπροι κάτοικοί της θα σας κάνουν να αισθανθείτε από την πρώτη στιγμή σαν να είστε στο σπίτι σας.Το όμορφο Καρπενήσι με το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου αποτελεί πόλο έλξης για τα Χριστούγεννα αλλά οι ομορφιές της Ευρυτανίας είναι ανεξάντλητες και δεν σταματούν εδώ. Η λίμνη των Κρεμαστών, τα μοναστήρια του Προυσσού και της Τατάρνας, το φαράγγι πάντα βρέχει είναι μόνο λίγα από τα αξιοθέατα της Ευρυτανίας.

Επισκεφτείτε επίσης τα Άγραφα με την μεγάλη πλατεία και το υπέροχο φαράγγι της Τρύπας, την Αγία Τριάδα με τα όμορφα χωριά της, την Ανατολική και Δυτικά Φραγκίστα με την Λίμνη των Κρεμαστών, την Βινιανή με το εντυπωσιακό φαράγγι της όπως και την Γρανίτσα, την Δομνίστα και το Κερασοχώρι. Επίσης πολύ όμορφο χωριά είναι οι Κορυσχάδες, το Κρίκελλο, το Μεγάλο και Μικρό Χωριό, ο Προυσσός με το ξακουστό και πανέμορφο μοναστήρι και η Φουρνά!

Η Ευρυτανία αυτήν την περίοδο είναι στα καλύτερα της.
Ιδιαίτερα εάν την βρείτε και χιονισμένη, το χριστουγεννιάτικο τοπίο γίνεται μοναδικό!

Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου
Σ' ένα οροπέδιο του Βελουχιού, σε  υψόμετρο 1840 μ. στη θέση Διαβολότοπος,  βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, που απέχει 12 χλμ. από την πόλη του Καρπενησίου. Δημιουργήθηκε το 1974 και από τότε διαρκώς βελτιώνεται. Διαθέτει  10 πίστες διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας κυμαινόμενης υψομετρικής διαφοράς από 1800-2040μ., 7 αναβατήρες (3 συρόμενους, 4 εναέριους), με δυνατότητα εξυπηρέτησης 5.150 ατόμων/ώρα, καταστήματα πώλησης και ενοικίασης ειδών σκι και μηχανοκίνητων έλκηθρων, σχολή σκι. Επίσης, λειτουργούν  Σαλε φιλοξενίας 100 ατόμων, εστιατόριο, καφετέρια, μπαρ και πρώτες βοήθειες στις πίστες. Από τους αναβατήρες έχεις υπέροχη θέα προς την πόλη, τα βουνά της περιοχής, αλλά και όλης της κεντρικής Ελλάδας.

Καϊμακτσαλάν και Παλιός Άγιος Αθανάσιος ... Χριστούγεννα σε λευκό φόντο!



Το Καϊμακτσαλάν και ο Άγιος Αθανάσιος αποτελούν μαγνήτες για τους επισκέπτες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Το "Καϊμάκτσαλαν" (σημαίνει λευκή κορυφή) βρίσκεται σε μια όμορφη γωνιά της Ελληνικής γης και σε ένα από τα πιο γοητευτικά βουνά το Βόρα (υψόμ. 2524m). Ο Άγιος Αθανάσιος είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις πλαγιές του Βόρα ενώ έχει αναπτυχθεί τουριστικά λόγω της γειτνίασης του με το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν. Τις ημέρες των Χριστουγέννων οι επισκέπτες συρρέουν στην περιοχή και τόσο ο Άγιος Αθανάσιος όσο και το Χιονοδρομικό του Καϊμάκτσαλαν γεμίζουν από κόσμο δίνοντας μια άλλη αύρα στο χριστουγεννιάτικο λευκό τοπίο. Ο Άγιος Αθανάσιος είναι γεμάτος με κεραμοσκεπή κτίρια, δείγματα της πολύ ενδιαφέρουσας παραδοσιακής μακεδονικής αρχιτεκτονικής, που συνδυάζεται απόλυτα με το φυσικό τοπίο της περιοχής. Εδώ θα τα βρείτε όλα: παραδοσιακή φιλοξενία, σκι, τρέκινγκ, περιηγήσεις, ιππασία, τοξοβολία και άλλα πολλά και όμορφα για να απολαύσετε τη Φύση και τη διαμονή σας.

Το Καϊμακτσαλάν λειτουργεί  από τέλη Νοεμβρίου έως αρχές Μαΐου, είναι ένα από τα λίγα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα με τόσο μεγάλη διάρκεια χιονιού, έχει πίστες πολλών χιλιομέτρων και διαφόρων επιπέδων δυσκολίας και ζεστή φιλοξενία από τους ανθρώπους της περιοχής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η εθνική ομάδα και οι περισσότερες σχολές σκι αρχίζουν την προετοιμασία τους στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας.
α

Χριστούγεννα στην Αθήνα ... η πρωτεύουσα εκπέμπει την λάμψη της!


Τα Χριστούγεννα στην Αθήνα είναι διαφορετικά, σύγχρονα και καλλιτεχνικά με έμφαση στον πολιτισμό, λουσμένα στο φως και τη μουσική. Ο Δήμος Αθηναίων κάθε χρόνο πραγματοποιεί ολοκληρωμένη σειρά εκδηλώσεων. Η γιορτή απλώνεται σε πολλά σημεία της πόλης, στα δημοτικά διαμερίσματα, στις πλατείες και στις γειτονιές. Όλοι οι πολίτες - και ιδιαίτερα τα παιδιά - έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα κοντά τους, όπου και αν μένουν. Η πόλη στολίζεται, μεταμορφώνεται και περιμένει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της σε μια μοναδική γιορτή. Η Πλατεία Συντάγματος, ο Εθνικός Κήπος και οι Πλατείες της Αθήνας, είναι μερικά μόνο από τα σημεία στα οποία έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Η πλατεία Συντάγματος αποτελεί τον πυρήνα του χριστουγεννιάτικου σκηνικού της πόλης μας, μια εντυπωσιακή εορταστική εικόνα.

Εν μέσω λαμπερής φωταγώγησης στολίζεται το Δέντρο της Πόλης και τοποθετούνται ειδικές κατασκευές, παιχνίδια και μία σκηνή που  φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά. Στο κεντρικότερο σημείο της πλατείας δεσπόζει το μεγάλο λαμπερό χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου, ενώ το καθιερωμένο πλέον καρουζέλ κεντρίζει το ενδιαφέρον των μικρών μας - και όχι μόνο - φίλων. Η πλατεία Συντάγματος καθ' όλη την διάρκεια του Δεκεμβρίου αποτελεί μια όαση μουσικής με κλασικές και τζαζ μελωδίες, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο, βυζαντινούς ύμνους, έθνικ μουσικές και παραδοσιακούς χορούς.

Η πόλη φωτίζεται στα μεγάλα εγκαίνια του εορταστικού προγράμματος του Δήμου, με μουσικά σχήματα και παιδικές χορωδίες να δίνουν το ρυθμό. Με το άναμμα του δέντρου της πόλης ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις, εν μέσω φαντασμαγορικού show.

Σε όλη την διάρκεια του μήνα η πλατεία Συντάγματος φιλοξενεί σειρά καλλιτεχνικών και μουσικών εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, περιμένοντας την στιγμή που θα αλλάξει ο χρόνος και τα πυροτεχνήματα θα λούσουν τον ουρανό.

Εθνικός Κήπος: Το παραμυθένιο δάσος

Με στόχο να μαγέψει τα παιδιά και να ξαναδώσει στους ενήλικες το βλέμμα της παιδικής ξεγνοιασιάς, ο Δήμος διαμορφώνει τον Εθνικό Κήπο στον απόλυτο προορισμό μάθησης και διασκέδασης. Εντυπωσιακές κατασκευές, πληθώρα διαδραστικών δραστηριοτήτων, παιχνίδια, ψυχαγωγία και εκπαίδευση συνθέτουν το σκηνικό του πιο όμορφου κήπου της Αθήνας. Οι μικροί επισκέπτες καλούνται να ακολουθήσουν μία μαγική διαδρομή μέσα στον Εθνικό Κήπο, συμμετέχουν σε δραστηριότητες, συναντούν πλάσματα και ιστορίες βγαλμένα από τον μαγευτικό κόσμο των παραμυθιών και των ονείρων.

"Τεχνόπολις" Δήμου Αθηναίων

Στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, διοργανώνονται μεγάλα πάρτυ που έχουν στόχο να προσελκύσουν τους νέους της πόλης.Τα πάρτυ πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή γνωστών DJs και ραδιοφωνικών παραγωγών, που ανεβασμένοι σε ειδικά decks "συνομιλούν" μουσικά μεταξύ τους και με το κοινό.

Πλατείες της Πόλης

Οι πλατείες της πόλης μεταμορφώνονται σε κεντρικούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς της πόλης, με εορταστικές εκδηλώσεις και πολλά φώτα.

Εκδηλώσεις στα διαμερίσματα

Κάθε μέρα μουσικά και καλλιτεχνικά σχήματα δίνουν συναυλίες και παραστάσεις στις γειτονιές και τα δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας. Οι Αθηναίοι έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε μία πολύ μεγάλη γκάμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε πολλές γειτονιές της πόλης.

Θεσσαλονίκη .. πιο γιορτινή από ποτέ!


Στη Θεσσαλονίκη, στις βιτρίνες των καταστημάτων πέφτουν τα πρώτα χιόνια από τα τέλη Νοεμβρίου, τα αγγελάκια και οι τάρανδοι πετούν ψηλά, οι γιρλάντες και τα λαμπάκια στολίζουν τα έλατα, που καταλαμβάνουν ξεχωριστή θέση και ο Αϊ Βασίλης προσπαθεί με χίλιους τρόπους- ακόμη και ροχαλίζοντας, όπως στην περίπτωση κεντρικού πολυκαταστήματος- να πείσει τους περαστικούς ότι και φέτος ο σάκος του θα είναι γεμάτος δώρα. Η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή, τα ράφια των πολυκαταστημάτων είναι γεμάτα με παιχνίδια και περιμένουν τους γονείς-Αϊ Βασίληδες να τα αποκτήσουν. Την ίδια ώρα, στους Ταξιάρχες του Χολομώντα οι ελατοπαραγωγοί ακονίζουν τα πριόνια τους. Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η χριστουγεννιάτικη σεζόν και οι παραγωγοί περιμένουν να έρθει η ώρα για να κατακλύσουν την αγορά με καταπράσινα έλατα.

Η κοπή των χριστουγεννιάτικων ελάτων συνήθως αρχίζει στις 25 Νοεμβρίου και η πώληση κορυφώνεται στα μέσα του Δεκέμβρη. Τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη γίνονται ολοένα και πιο φαντασμαγορικά αφού φέτος θα λειτουργήσει το "Χωριό του Αϊ Βασίλη" και θα ζωντανέψει ένας παραμυθένιος κόσμος. Σπιτάκια στολισμένα, θα μεταφέρουν τους επισκέπτες στον μακρινό τόπο του Αϊ Βασίλη, ενώ το σκηνικό θα συμπληρώνεται από ξωτικά, καλικάντζαρους, ξυλοπόδαρους, μάγους, παγοδρόμιο και αλογάκια.

Ένα δεύτερο χωριό του Αϊ Βασίλη θα στηθεί στα δυτικά της πόλης και συγκεκριμένα στο χώρο του Μύλου.Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον Αϊ Βασίλη, να κάνουν πατινάζ σε στεγασμένο παγοδρόμιο, ενώ χορωδίες παιδιών και ενηλίκων, όπως επίσης και θεατρικές παραστάσεις, θα κάνουν ακόμη πιο γιορτινή την ατμόσφαιρα. Σε όλα αυτά, θα προστεθεί η φάτνη του δήμου Θεσσαλονίκης που στήνεται κάθε χρόνο στην πλατεία Αριστοτέλους, το παραδοσιακό καραβάκι αλλά και το έλατο με τα χιλιάδες λαμπιόνια.
Η πόλη των ερωτευμένων σας περιμένει και τα Χριστούγεννα..πιο γιορτινή από ποτέ!

Αράχωβα ... κοσμοπολίτικος αέρας σε μια all time classic επιλογή!

Στους πρόποδες του Παρνασσού και σε υψόμετρο 960 μ. και 35 χλμ. δυτικά της Λιβαδειάς βρίσκεται η γραφική κωμόπολη της Bοιωτίας που τις τελευταίες δεκαετίες έχει μεταμορφωθεί σε κοσμοπολίτικο κέντρο χειμερινών διακοπών. Σκαρφαλωμένη στο βουνό η Aράχωβα απλώνεται ανάμεσα σε δυο προομηρικές πόλεις, την Aνεμώρια (πόλη των Aνέμων) και την Kυπάρισσο. Tο μεγάλο υψόμετρο και η παραδοσιακή τοπική αρχιτεκτονική χρίζουν την Aράχωβα ως ένα από τα πιο γραφικά ορεινά χωριά της Eλλάδας. Aφετηρία για τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, συγκεντρώνει τους χειμερινούς μήνες και ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων, τους λάτρεις του σκι και των χιονισμένων πλαγιών. Aνάμεσα στα πέτρινα σπίτια και τα στενά δρομάκια της αναζητήστε τα μικρά εμπορικά καταστήματα με τοπικά προϊόντα, υφαντά, τυρί φορμαέλα και μπρούσκο κρασί.Η Αράχωβα αποτελεί μια all time classic επιλογή για τα Χριστούγεννα και όπως είναι φυσικό κάθε χρόνο σφύζει από ζωή.

Πλήθος επισκεπτών κατακλύζει τα ξενοδοχεία και τους ξενώνες ενώ γεμίζουν τα εστιατόρια και τα μπαρ της περιοχής, ιδίως τα Σαββατοκύριακα.για αυτό φροντίστε να κάνετε νωρίς την κράτηση σας. Η μαγευτική Αράχωβα λοιπόν σας περιμένει και σας υπόσχεται αξέχαστα Χριστούγεννα σε λευκό φόντο!

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Το Κέντρο διαθέτει 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 10 μονοπάτια και τρεις μίνι πίστες αρχαρίων όλων συνολικού μήκους περίπου 36 χιλιομέτρων. Οι πίστες είναι μήκους κατάβασης από 50 μ. έως 4 χλμ. για αρχαρίους, μέσους και καλούς χιονοδρόμους. Για τους λάτρεις της περιπέτειας, υπάρχουν 12 εκτός πίστας "μαύρες" διαδρομές με πραγματικά βαθύ χιόνι και πολλή-πολλή αδρεναλίνη. Το Κέντρο διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις, τα μηχανήματα και την εν γένει καλή λειτουργία του.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. πρωταγωνιστεί στις προτιμήσεις των χιονοδρόμων, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, την Λαμία και την Πάτρα και οι εγκαταστάσεις, του επιτρέπουν την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού επισκεπτών και χιονοδρόμων. Στο Κέντρο λειτουργούν δύο καφετερίες-chalet και εστιατόριο, σχολές εκμάθησης σκι και snowboard, καταστήματα ενοικίασης χιονοδρομικού εξοπλισμού, καθώς και υπηρεσία φύλαξης με παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες. Από εφέτος, λειτουργεί για πρώτη φορά στην θέση Κελάρια 1750, κατάστημα συντήρησης για σκι και snowboard, με τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά μηχανήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν σου άρεσε το άρθρο άφησέ μας ένα σχόλιο...